Klaipėdietis pranoko olimpinį B normatyvą

Klaipėdietis pranoko olimpinį B normatyvą

Klaipėdoje vykstančiame Lietuvos plaukimo čempionate rytinėje sesijoje puikiai sekėsi klaipėdiečiui Daniilui Pancerevui.

Jandros Bogužienės auklėtinis vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje pranoko olimpinį B normatyvą (1 min 50,23 sek.).

Šešiolikmetis užfiksavo 1 min. 50,03 sek. rezultatą ir pagerino sau priklausiusį šalies vaikinų iki 17 metų rekordą.

Dar vieną bendraamžių rekordą vyrų 50 m peteliške rungtyje pagerino D. Pancerevas. Atrankoje jis buvo antras (24,97) ir nusileido tik Deividui Margevičiui (24,08). Ankstesnis šalies vaikinų iki 17 metų rekordas priklausė plaukiko karjerą baigusiam Tadui Duškinui (25,03).

B/A Finalų startas - šiandein nuo 18.30 val. Tiesioginę transliaciją bus galima stebėti Lietuvos plaukimo federacijos Facebook ir YouTube paskyrose ir per DELFI Video.

Penktadienį čempionatas tęsis nuo 10.35 val., šeštadienį - nuo 10.05 val. Šeštadienį finalai - nuo 16.35 val.

Per tris varžybų dienas iš viso bus išdalinti 37 medalių komplektai, o taip pat paaiškės ir jaunių įskaitos prizininkai.

Čempionatas įtrauktas į Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) oficialių varžybų kalendorių, todėl visi varžybose dalyvausiantys sportininkai galės pamėginti įvykdyti olimpinių žaidynių, Europos, Europos jaunimo čempionato normatyvus.

"Sportas - visas mano gyvenimas. Be jo neįsivaizduoju nė vienos savo dienos", - sakė tarp realių kandidatų patekti į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes D. Pancerevas.

Daugiau nei 100 iškovotų medalių, krūva įvairių Lietuvos plaukimo rekordų, pergalės tarptautiniuose turnyruose tolimajame Tailande ir Tokijuje. Tokiais pasiekimais gali pasigirti vos 16-kos klaipėdietis.

Nenuostabu, kad spartus klaipėdiečio progresas nepraslydo pro Lietuvos plaukimo federacijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto narių akis - Daniilas išimties tvarka įtrauktas į olimpinės pamainos kandidatų sąrašą ir jam skirta olimpinė stipendija.

"Likau maloniai nustebintas. Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas ir treneriai mato manyje perspektyvą ir įtikino LTOK narius įtraukti mane į olimpinės pamainos kandidatų sąrašą. Stengsiuosi jų nenuvilti", - prieš kelias dienas "Vakarų ekspresui" interviu met kalbėjo daugkartinis Lietuvos čempionas ir daugybės rekordų autorius D. Pancerevas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder