Klaipėdietis iš Italijos parsiveža Europos bronzą

Klaipėdietis iš Italijos parsiveža Europos bronzą

Rugsėjo 18-19 ir 25-26 dienomis Prancūzijoje ir Italijoje įvyko paskutinieji Europos autokroso čempionato etapai, kuriuose Lietuvai atstovavo klaipėdietis Paulius Pleskovas.

Priešpaskutinis etapas Prancūzijoje buvo visiškai nesėkmingas, nors varžybų pradžia buvo teigiamai nuteikianti, nes visų čempionato lyderių kontrolinių važiavimų laikai skyrėsi šimtosiomis sekundės dalimis, o tai reiškė rimtą kovą dėl taškų čmpionato įskaitoje.

Deja, antrojo kalifikacinio važiavimo metu P. Pleskovo "Ford Fiesta ST T16" variklis nustojo veikti. Buvo likę per mažai laiko varikliui pakeisti, kad būtų galima startuoti finaliniame važiavime. Po nesėkmingų varžybų lietuvio persvara čempionato įskaitoje prieš konkurentus ištirpo iki minimumo.

Paskutiniosios varžybos Italijoje buvo sprendžiamosios, jos ir sudėliojo prizininkus čempionate. Italija visuomet pasižymėjo dideliu dalyvių skaičiumi, TAX divizijone jų susirinko 23. Kontrolinių ir kvalifikacinių važiavimų metu klaipėdietis rodė gerus rezultatus, o tai leido finaliniame važiavime startuoti iš ketvirtos pozicijos. Deja, kaip ir startavo P. Pleskovas, taip ir finišavo - ketvirtas.

Europos čempionu TAX divizijone tapo rusas A. Kvašnin su 116 taškų, sidabrą iškovojo čekas V. Fejfar su 114 taškų. P. Pleskovas pelnė bronzą turėdamas tokį patį taškų skaičių kaip ir čekas.

"Nors buvau labai arti aukščiausio titulo, džiaugiuosi pasiektu rezultatu. Šiai dienai - tai didžiausias pasiekimas Europos čempionate mano karjeroje. Dėkoju komandai, rėmėjams ir ypač savo tėčiui Vladui Pleskovui, kuris yra ir mano treneris, ir pagrindinis rėmėjas, ir pagrindinis mechanikas. Tai buvo msų visų bronzinis sezonas“, – sakė Paulius, kurio automobilis kitais metais pasipuoš 103-iuoju startiniu numeriu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder