Klaipėdietis - Europos prizininkas

Klaipėdietis - Europos prizininkas

Slovėnijoje vykusiame Europos jaunučių pulo čempionate bronzos medalį iškovojo klaipėdietis Kęstutis Žadeikis.

13-metis mūsų miesto atstovas pakeliui į pusfinalį iškovojo keturias pergales iš eilės: 6:3 nugalėjo ispaną Jonasą Soutą, 6:2 palaužė bulgarą Beną Dvašą, 6:4 įveikė italą Paolą Prosdocimą ir 6:4 laimėjo prieš rusą Fiodorą Gorstą.

Pusfinalio mače K. Žadeikis 1:6 neprilygo Albanijos žaidėjui Eklentui Kaciui ir turėjo tenkintis bronzos medaliu.

Finale E. Kacis rezultatu 3:6 nusileido rusui Maksimui Dudanecui.

"Sūnus turi daug ambicijų ir nuolat nori nugalėti. Žaisdamas su juo negaliu atsipalaiduoti, kitaip būnu įveiktas", - prisipažino daugybę metų biliardą žaidžiantis jaunojo talento tėtis Kęstutis Žadeikis.

Jis prisiminė, kad jo vaikas, dabar jau Europos prizininkas, biliardu susidomėjo būdamas vos 5-6 metukų.

"Žaisdavome su draugais biliardą ir jis nuolat bėgiodavo aplink, nuolat prašydavo pažaisti. Iš pradžių šiek tiek pamokiau, o dabar sunku nuvaryti nuo biliardo stalo. Būna, kad net po aštuonias valandas pražaidžia biliardinėje. Net tenka varyti ruošti pamokų", - pasakojo biliardininko tėtis.

Berniukas sugeba suderinti ne tik mokslus ir biliardą, jis dar lanko ir futbolo treniruotes. Anksčiau K. Žadeikis lankė ir Juozo Karoso muzikos mokyklą - groja pianinu, tačiau dabar, kai biliardas jo gyvenime užima vis svarbesnę vietą, muzikos pamokų jam teko atsisakyti.

Tai ne pirmas jaunojo K. Žadeikio pasiekimas Europos pirmenybėse. Pernai jis kartu su Lietuvos rinktinės nariais Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajeve vykusiame Europos jaunimo pulo čempionate iškovojo sidabro medalius.

Tąkart Senojo žemyno pirmenybėse varžėsi 16 komandų.

Berniuko tėvas neabejoja: jei ir toliau taip stengsis, sūnaus biliardo pasaulyje laukia graži ateitis.

"Jo galvoje sukasi tik kamuoliai. Naktį internete stebi visokius meistrų triukus, o dieną pats bando juos pakartoti. Kęstutis turi biliardininkams būtiną jausmą ir matymą. Jei viskas taip ir toliau seksis, tai po kokių ketverių penkerių metų jam Lietuvoje nebus ką veikti", - prognozavo vyresnysis K. Žadeikis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder