Klaipėdietei karatistei - istorinis įvertinimas

Klaipėdietei karatistei - istorinis įvertinimas

Tarptautinės karatė kiokušin stovyklos Palangoje metu klaipėdietė Jurgita Činauskaitė-Četiner išlaikė Europos karatė organizacijos (EKO) egzaminą ir tapo pirmąja moterimi Lietuvos istorijoje, kuriai suteiktas 3-ojo dano meistriškumo juodasis diržas.

Klaipėdos karatė kiokušin akademijos "Okinava" prezidentei šis, aukštą sportinį meistriškumą įrodantis ir trimis aukso juostelėmis pažymėtas diržas suteiktas po technikos bei fizinės ištvermės patikrinimo bei kovų testo.

Tai, kad J. Činauskaitė-Četiner jį išlaikė, daugeliui sportininkų buvo netikėta, mat į didįjį sportą klaipėdietė šiemet sugrįžo po kelių metų pertraukos: "Okinavos" vadovė kelis metus aktyviai nesportavo dėl motinystės atostogų bei akademinės veiklos - studijavo bei dėstė universitetuose.

Nepaisant to, 33 metų buvusi daugkartinė Lietuvos čempionė ir prizininkė, nacionalinės rinktinės narė ne tik ėmė aktyviai sportuoti, bet ir nusprendė dalyvauti šių metų šalies čempionate bei siekti aukštesnio meistriškumo lygio.

Tarptautinėje stovykloje Palangoje, kurios dalyvius vertino EKO Techninio komiteto nariai, iš viso dalyvavo 14 okinaviečių.

Aukštesnės meistriškumo pakopos testus įveikė Rima Lisinskaitė, Viktorija Titkina ir Joana Sarpaliūtė (3 kyu), Sergej Matiunin (2 kyu),  Robertas Skurdenis, Dmitrij Jaskovec ir Artur Kirjakulov (1 kyu). Pastariesiems liko tik vienas laiptelis iki karatė meistro pirmos pakopos – juodo diržo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder