Klaipėdiečiams - "Bocmano rankos" laurai

Klaipėdiečiams - "Bocmano rankos" laurai

Daugiau nei dešimtmetį Klaipėdoje vyksiančio tarptautinio rankų lenkimo turnyro "Bocmano ranka" absoliučiu nugalėtoju tapo šilutiškis Dainius Kontrimas, o klaipėdiečiai susižėrė visų spalvų medalius.

Pajūrio tvirtarankių pavardės skambėjo tarp daugiau nei pusšimčio Latvijos, Rusijos ir įvairių Lietuvos miestų atstovų.

Šįkart tvirtarankiai varžėsi klube "Martini", tarp svečių buvo net Rusijos rinktinės narių.

Vienas jų - Aleksandras Druščecas absoliučioje įskaitoje liko tik trečias, nors daugelis jam iš anksto prognozavo nugalėtojo titulą.

Visgi, mūsų šalies tvirtarankiai įrodė, kad viską lemia ne tik jėga, bet ir technika bei patirtis.

Iš klaipėdiečių dešinės rankos varžybose skirtingose amžiaus grupėse ant pirmojo prizininkų pakylos laiptelio kopė: Lina Šlymienė (svorio per 60 kg grupė), Paulius Morkūnas (iki 70 kg) ir Mantas Česnakas (iki 90 kg).

Antrąją vietą iškovojo Ingrida Šidlauskienė (iki 60 kg), trečiąją - Donatas Gricius (iki 100 kg).

Varžybų dalyviai buvo apdovanoti "Maistas sportui" įsteigtais vertingais prizais.

"Klaipėdiečiai - šaunuoliai, šįkart jie kovojo itin gerai. Daug tvirtarankių liko vos per plauką nuo medalių - ketvirti. Man patiko, jog dauguma kovų buvo nenuspėjamos, tiesiog intriguojančios", - sakė šių varžybų sekretorius, Europos prizininkas Mantas Ašmonas.

Jam antrino ir Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas klaipėdietis Vladas Kuizinas: "Jei sugebame patiesti Rusijos rinktinės narius, tai jau šį tą byloja apie mūsų jėgą. Lietuvos tvirtarankių lygis ir sportinė forma - gerėja. Rankų lenkimą lanko tikrų fanatikų būrys ir tai mane džiugina", - kalbėjo pats penkiolika kartų Lietuvos rankų lenkimo čempionas V. Kuizinas.  

- Tik apmaudu, kad mus ne pirmą kartą pavedė Klaipėdos savivaldybės sporto skyriaus klerkai. Prieš varžybas Klaipėdos sporto vadas Irenijus Zaleckis paskambino ir pasakė, kad skirs pinigų bent prizininkų taurėms ir minimaliems prizams, o kai atėjo diena pirkti prizus, valdininkas pasiplovė rankas. Sugebėjo tik išlementi: "Pinigų rankų lenkimui nepavyko gauti". Tai labai piktina. Viską pats organizuoji, darai sporto šventę, eikvoji savo energiją, laiką ir dar turi išleisti krūvas savo lėšų. Nuolat turime vaikščioti ištiesę rankas ir prašyti paramos. Tai tikras pasityčiojimas", - neslėpdamas pykčio kalbėjo V. Kuizinas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder