Klaipėdiečiai kviečiami išbandyti akmenslydį

Klaipėdiečiai kviečiami išbandyti akmenslydį

Šią vasarą klaipėdiečių ir miesto svečių laukia ypatinga proga ir pramoga - pažintis su Olimpine sporto šaka akmenslydžiu (kerlingu). Ypatinga - ne tik todėl, kad net šios sporto šakos gimtinėje Škotijoje akmenslydis nėra žaidžiamas vasaros metu, bet ir todėl, kad ši sporto šaka į Klaipėdą atvyksta pirmą kartą po 2010 metų.

Liepos 13-16 dienomis Klaipėdos „Akropolyje“ vyks ne tik KAIPĖDOS AKROPOLIO TAURĖ 2017 bei Lietuvos neįgaliųjų akmenslydžio čempionato finalinis etapas, tačiau ir pažintis bei nemokamos pamokos visiems norintiems susipažinti su šia, mūsų šalyje vis dar egzotiška, sporto šaka. Pasak „Lietuvos Kerlingo Asociacijos“ generalinio sekretoriaus Vyganto Zaliecko, išgirdę žodį „kerlingas“ žmonės dažniausiai pasimeta, tačiau atmintis ir nuotaika pagerėja paminėjus ledu leidžiamus akmenis ir žaidėjus, kurie šluotelėmis šluoja kelią prieš akmenį. „O tada ir prasideda klausimai: kodėl jie šluoja prieš akmenis, kiek akmenys sveria, kas čia per speciali balta medžiaga ant batų padų, kuri leidžia slysti kelias dešimtis metrų ir kodėl ledą prieš žaidimą reikia palaistyti „laistytuvu“?“, - girdėtus klausimus prisimena Vygantas Zalieckas.

Visa tai bus galima gyvai pamatyti, pabandyti ir pačiupinėti keturių dienų renginio metu, kuriame yra laukiamas kiekvienas, nes akmenslydis yra labai draugiška sporto šaka, kurios rėmuose vyksta ir vyrų bei moterų, ir mišrių komandų (du vyrai, dvi moterys), ir neįgaliųjų (vėžimėlininkų) bei senjorų pasaulio čempionatai. Renginyje yra laukiami tiek pavieniai entuziastai, tiek grupės draugų ir šeimos su vaikais. Pasak „Lietuvos Kerlingo Asociacijos“ atstovo, Vilniuje ir Kaune, kur šis sportas egzistuoja jau beveik dešimtmetį, didžiausias pagausėjimas yra būtent šeimų ir vaikų tarpe – viskas prasideda nuo to, kad žaidėjai atsiveda savo vaikus, o tie prisivilioja savo draugus, kaimynus.

Į klausimą, kodėl akmenslydis į Klaipėdą atvyksta dabar, Vygantas Zalieckas atsako, jog tai susiję su Klaipėdoje planuojamomis grandiozinio sporto komplekso statybomis. „Planuojamame SAB KLAIPĖDA (SAB – sporto aikštelių bazė ( -red. past.) yra numatyti du akmenslydžio takeliai ir mes norime iš anksto tiek miesto gyventojams, tiek valdžiai parodyti, kokia tai yra įdomi ir įvairias visuomenės grupes įtraukianti sporto šaka. Pavyzdžiai aplinkinėse šalyse rodo, jog akmenslydžio populiarumas ir rezultatai yra tiesiogiai susijęs su kerlingo arenos turėjimu, o tokios nei Vilniuje, nei Kaune kol kas neturime. Kai tik arena atsiras Klaipėdoje, iš karto pajusite kauniečių ir vilniečių (žaidėjų, - red. past.) antplūdį“ – juokavo Vygantas Zalieckas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder