Klaipėdiečiai - tarp žaidynių lyderių

Klaipėdiečiai - tarp žaidynių lyderių

Gargžduose vykusiose XIII Lietuvos seniūnijų žaidynių II etapo atrankinėse varžybose Klaipėdos komanda, vadovaujama Algirdo Vaicekausko, pademonstravo puikų susitelkimą ir komandinę dvasią - visose rungtyse iškovoti medaliai. Klaipėdiečiams tai buvo puiki repeticija prieš rugsėjo 26 dieną Palangoje vyksiantį Lietuvos seniūnijų žaidynių finalinį etapą.

Taigi, į finalinį etapą prasibrovė net 9 skirtingų sporto šakų Klaipėdos komandos, Gargžduose iškovojusios medalius.

Gargžduose aukso medalius iškovojo po dvi krepšinio (vyrų ir senjorų) ir tinklinio (vyrų ir moterų) komandos bei šaškininkai.

Čempionų ir prizininkų pavardės

Vyrų krepšinio komandos čempionais tapo Mantas Motvila, Justas Grikštas, Rokas Misevičius, Saulius Šarkis ir Vygantas Nagys (komandos vadovas ir treneris). Jie atstovavo Tauralaukio seniūnaitijai.

Senjorų auksinei krepšinio komandai atstovavo Gintaras Dirkstys, Žydrūnas Soraka, Vaidas Pažemeckas, Aidas Kurakinas (komandos vadovas - treneris) ir buvęs Klaipėdos "Neptūno" komandos treneris Tomas Rinkevičius. Tai - Žardės seniūnaitijos atstovai.

Vyrų tinklinio varžybose aukso medaliais pasipuošė šie Baltijos seniūnaitijos atstovai: Edvardas Vilimas, Sergejus Smyslovas, Saulius Abromavičius, Ričardas Antanauskas ir komandos vadovė ir trenerė Akvilija Vilimienė.

Moterų tinklinio varžybose lygių neturėjo Baltijos seniūnaitijos atstovės Akvilija Vilimienė, Julija Stankevičiūtė, Julija Leščinskaitė ir Gražina Bunkienė. Šios komandos vadovas ir treneris - Gintaras Bunkus.

Šaškių varžybų čempionų komandą sudarė Bomelio Vitės komanda: Renatas Gricius, Saulius Gricius, Elena Baltrimienė ir Algirdas Vaicekauskas (komandos vadovas).

Vicečempionais tapo mūsų šachmatininkai (Giedrius Jankus, Skirmantas Buivydas, Ksenija Černavina, komandos vadovas A. Vaicekauskas) ir stalo tenisininkai (Algirdas Reliūga, Violeta Reliūgė, Ivanas Božakas ir komandos vadovas Silverijus Puotkalis).

Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė Klaipėdos krepšininkės (Aiva Gylienė, Rimutė Bodrovienė ir Nijolė Zinienė, komandos vadovas A. Vaicekauskas) ir mūsų miesto smiginio atstovai (Darius Petkelis, Audra Petkelienė, Gintaras Katkus, komandos vadovas A. Vaicekauskas.).

Pavyko sutelkti

"Visi paminėti žmonės, aukodami savo šeimos laiką, šeštadienį nuo ryto iki vakaro kovėsi dėl Klaipėdos miesto garbės. Visais jais didžiuojuosi", - pabrėžė Klaipėdos delegacijos vadovas A. Vaicekauskas.

Jis Klaipėdos komandą Lietuvos seniūnijų žaidynėms ėmėsi burti prieš kelerius metus.

"Puikiai pamenu, kai man pirmą kartą teko prisidėti prie šių varžybų. Pasižiūrėjau istoriją: Klaipėda - dvyliktoje vietoje. Tuomet užvirė kraujas. Tada pamąsčiau: "Negi mes, klaipėdiečiai, tokie nevykėliai?" - "Vakarų ekspresui" pasakojo A. Vaicekauskas.

Klaipėdos komanda Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių komandinėje įskaitoje 2011 metais net nebuvo dešimtuke, 2013 metais liko devinta, o 2014 metais, kai prie organizavimo prisidėjo klaipėdietis A. Vaicekauskas, iškovojo penktąją vietą, o vėliau džiaugėsi ir visomis prizinėmis vietomis.

2015 metais Klaipėda neturėjo lygių, 2016 metais iškovota antroji vieta, 2017 metais - ketvirta, 2018 metais - trečia vieta, 2019 metais - vėl pirmoji vieta.

LYDERIAI. Senjorų krepšinio komandos nariai kopė ant pirmojo pakylos laiptelio.

"Analizavau duomenis, taškus, galimybes... Pamenu, buvo metas, kai į Utenoje vykusias žaidynes iš Klaipėdos išvažiavome ketvirtą ryto, kad suspėtume į varžybų pradžią...

Tik mėgėjiško sporto dalyvių atkaklumas, entuziazmas ir noras ginti savo miesto garbę mus stumia į priekį, suburia, suvienija.

Puikiai sekėsi Utenoje. Išvažiavome iš Utenos nežinodami galutinių rezultatų. Kitą dieną sulaukėme džiugios žinios iš organizatorių - Klaipėda pirma bendroje įskaitoje. Čia tai buvo smagi naujiena", - su plačia šypsena veide praėjusių metų įvykius prisiminė A. Vaicekauskas.

Į Klaipėdą buvo atvežta didžiulė nugalėtojų taurė ir per miesto Tarybos posėdį įteikta Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui.

"Širdyje pasidžiaugiau visais sportininkais, kurie dalyvavo, pelnė taškus. Tik bėda ta, kad nėra reglamento jiems išmokėti maistpinigių. Bent taip norėtųsi atsidėkoti sportininkams, kurie naktį su taksi atvažiuoja iki autobuso prie "Akropolio", pusę dienos į kitą Lietuvos galą vyksta autobusu, vėliau dar atiduoda visas jėgas sporto varžybose. Jie - tikri savo miesto patriotai", - pasidžiaugė ir pagarbą jiems išreiškė A. Vaicekauskas.

UŽVIRĖ KRAUJAS. "Puikiai pamenu, kai man pirmą kartą teko prisidėti prie šių varžybų. Pasižiūrėjau istoriją: Klaipėda - dvyliktoje vietoje. Tuomet užvirė kraujas. Tada pamąsčiau: "Negi mes, klaipėdiečiai, tokie nevykėliai? Džiugu, kad pavyko Klaipėdą grąžinti į pergalių kelią", - džiaugėsi Klaipėdos delegacijos vadovas Algirdas Vaicekauskas. Redakcijos archyvo nuotr.

Kalbėdamas apie šių metų atrankines varžybas Gargžduose, A. Vaicekauskas išskyrė klaipėdiečių kovingumą ir užsispyrimą.

"Krepšinio ir tinklinio varžybos vyko atkakliausiai - taškas į tašką. Tik mūsiškių susitelkimas, šaltakraujiškumas lėmė pergales rungtynių pabaigoje. Daug kam įsiminė buvusio Klaipėdos "Neptūno" komandos trenerio Tomo Rinkevičiaus pergalingas dvitaškis paskutinę rungtynių sekundę. Klaipėdiečiai atsiliko 1 tašku ir štai pergalė! Fantastika! Puikios emocijos! Tinklininkai, esant rezultatui 19:19, susikaupia ir laimi 21:19. Trumpai tariant, azarto, užsidegimo tikrai netrūko mums visiems. Laukiame finalinių varžybų Palangoje, į kurias vyksime ne tuščiomis, o su iškovotais taškais sporto rungtyse. Už pirmąją vietą - 6 taškai, už antrąją - 4, už trečiąją - 2. Pirminiais skaičiavimais, taupyklėje turime jau daugiau nei 30 taškų. Su 120 taškų jau galime svajoti apie prizinę vietą galutinėje įskaitoje", - pabrėžė A. Vaicekauskas.

ŠAUNUOLIAI. Vyrų krepšinio varžybų nugalėtojai ir prizininkai.


AUKSINĖS. Klaipėdos moterų tinklinio komanda neturėjo lygių.


ČEMPIONAI. Šaškių varžybų nugalėtojai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder