Klaipėdai siūloma oro balionų fiesta

Klaipėdai siūloma oro balionų fiesta

Kitų metų Jūros šventę galėtų papuošti ore skraidantys oro balionai - siūloma surengti naktinį oro paradą ir oro balionų ugnies šou.

"Tai būtų pirma tokia didžiulė oro balionų fiesta Klaipėdoje. Galėtume sukviesti maždaug 15 oro balionų pilotų. Tai papuoštų miestą ir visi galėtų pasigrožėti šviečiančiais oro balionais", - tokį siūlymą trečiadienį išreiškė pas uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską apsilankę Klaipėdos oreivių klubo atstovai: Renata Narbutė ir Silvija Kaminskaitė bei svečias iš Vilniaus oreivystės centro Mindaugas Kilikevičius.

V. Grubliauskas šį siūlymą priėmė palankiai, tačiau pabrėžė, jog detaliau apie tai svarstyti būtų galima tuomet, kai prieš aks matys konkrečią paraišką ir šiam renginiui reikalingą konkrečią pinigų sumą.

"Pati idėja skamba labai gražiai. Konkrečių pažadų dabar negaliu išreikšti, lauksime detalios paraiškos", - sakė Klaipėdos meras.

Klaipėdos oreivių klubo nariai paprašė mero pritarimo, kad būtų pakoreguotos virš oro uosto, terminalo ir Klaipėdos senamiesčio draudžiamų zonų ribos, kurios įsigaliojo 2007 metais.

"Dabar mūsų pakilimo vieta yra šalia Jono kalnelio. Norėtume įsiterpti į Klaipėdos kruizinių laivų terminalo teritoriją. Čia galėtume turėti savo pakilimo vietą, tačiau iš šia oreiviams pakilti draudžiama", - guodėsi Klaipėdos oreivystės klubo nariai.

V. Grubliauskas pabrėžė, kad įtakoti oro erdvės įstatymų jis negali, geriausiu atveju galėtų būti tik derybų tarpininkas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder