Klaipėda turės ieškoti naujo sporto vado

Klaipėda turės ieškoti naujo sporto vado

Klaipėdos sportui - nauji iššūkiai: 34-erių Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vadovas Mantas Bagočius palieka šias pareigas. Paskutinė jo Savivaldybėje darbo diena - gegužės 6-oji.

"Kiekvienas gyvenime sau keliame tam tikrus tikslus. Ne išimtis ir aš. Pasirinkau kitą darbo alternatyvą. Pajuokaudamas galiu atsakyti: "Žuvis kur giliau, žmogus - kur geriau", - šypsodamasis kalbėjo M. Bagočius.

Jis teigė, kad šis apsisprendimas priimtas jo paties ir tam įtakos vykdoma Klaipėdos sporto reforma tikrai neturėjo.

"Išeinu tikrai ne dėl to. Sportas reformuojamas nuo pirmos dienos, kai pradėjau dirbti, tad manau tai tęsis ir toliau dar ne vienerius metus. Sporte dar daug ką būtina tobulinti. Nedvejodamas sudėliočiau "reforminius planus" mažiausiai penkmečiui į priekį. Sporto ir kūno kultūros skyriui vadovavau, galima sakyti, kadenciją - apie 3,5 metų. Kur išeinu? Ateities planų turiu daug. Tai gyvenimo variklis. Srities detalizuoti nenorėčiau. Galiu pasakyti tik tiek, kad politikoje nedalyvausiu. Iš partijos išstojau, tad ir politinių tikslų sau nekeliu", - "Vakarų ekspresui" sakė M. Bagočius.

Jis pasidžiaugė, kad pastaruosius metus Klaipėdos sportas išgyveno ir gražių akimirkų.

"Džiaugiuosi, kad mieste per mano darbo metus vyko daug reikšmingų sporto renginių: Pasaulio lietuvių sporto žaidynės, Europos sunkiosios atletikos jaunių ir jaunimo čempionatai, FIBA pasaulio merginų (iki 19 m.) pirmenybės. Artimiausiu metu centriniame stadione žais Lietuvos futbolo rinktinė. Tikiuosi, kad ateityje Klaipėdoje bus surengtas ir Europos jaunių merginų rankinio čempionatas bei Daviso taurės teniso turnyras. Be abejo, džiaugiuosi ir mūsų miesto klubų bei sportininkų pasiekimais: "Neptūno" krepšininkai pelnė bronzos medalius, vėliau tapo vicečempionais, žaidė Eurolygoje, kelerius metus lygių Lietuvoje neturi "Dragūno" rankininkai, medalius iškovojo "Atlanto" futbolininkai, "Fortūnos" merginos, pernai NKL čempionais tapo "Naftos-Uni-Akvaservis" krepšininkai. Ačiū visiems už įspūdingas pergales ir gražias akimirkas", - kalbėjo paskutines darbo dienas skaičiuojantis Klaipėdos sporto vadas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, gaila, kad sporto vadovo pareigas palieka M. Bagočius, kadangi jis jau puikiai žinojo situaciją.

"Nieko nepadarysi. Gyvenimas nestovi vietoje, ieškosime naujo sporto vado. Skelbsime konkursą. Dirbs tas, kas bus tinkamiausias", - teigė S. Budinas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder