Klaipėda tampa kovotojų Meka

Klaipėda tampa kovotojų Meka

Jau tapo tradicija, kad Klaipėdos kovotojai savo skambiomis pergalėmis garsina miesto ir šalies vardą. Šįkart pajūrio sportininkai iškovojo visų spalvų medalius Rygoje (Latvija) vykusiose K-1 Europos taurės varžybose.

Klaipėdiečių pavardės skambėjo tarp daugiau nei 150 kovotojų iš daugiau nei 10 skirtingų Senojo žemyno šalių.

Puikiai pasirodė Klaipėdos sporto klube "K-1 akademija" besitreniruojantys Vadimo Chromycho auklėtiniai: jų sąskaitoje - du aukso ir vienas bronzos medaliai.

Tarp svorio iki 71 kg grupės lygių neturėjo 26-erių Tadas Jonkus. Šis kovotojas pusfinalyje akivaizdžiai pranoko latvį, o finale patiesė moldavą.

Tadas Jonkus prieš daugiau nei savaitę įspūdingai pasirodė Kazanėje (Rusija) vykusiose TATNEFT pasaulio taurės varžybose - pirmajame raunde nokautavo 31-erių prancūzą Abdoulą Tourą ir pateko į šių varžybų ketvirtfinalį, kuris vyks kitais metais.

"Šiuo metu esu pasiekęs gerą sportinę formą. Daug treniruojuosi ir tai duoda vaisių - vis labiau pasitikiu savo jėgomis ir tikiu, kad artimiausiu metu pergalių tik daugės. Džiaugiuosi, kad man daug padeda perspektyvus treneris Vadimas Chromychas. Dirbdamas su juo pastebiu gerėjančius rezultatus ir vis tobulėjančią techniką", - džiaugėsi R. Jonkus.

Taip pat puikiai pasirodė ir kitas "K-1 akademijos" atstovas Edgaras Tkačenka, kovojęs svorio per 70 kg grupėje. Šis 14-metis kovotojas Rygoje niekam nepaliko vilčių - varžovus siuntė į nokautus.

"Tai labai perspektyvus kovotojas. Tikime, kad jis ateityje savo pergalėmis gali sudrebinti ne tik Europą, bet ir visą pasaulį", - kalbėjo V. Chromychas.

Kiek nepalankūs burtai susiklostė Martynui Šikšniui (iki 67 kg), kuriam iškart teko susitikti su Rusijos čempionu. Visgi, po šios pralaimėtos kovos klaipėdietis nepalūžo ir sugebėjo iškovoti bronzos medalį.

Tris medalius į Klaipėdą parvežė ir kito uostamiesčio sporto klubo "Lokys" atstovai.

Gediminas Gentvainis (iki 32 kg) ir Rokas Vitkus tapo vicečempionais, o Osvaldas Kavaliauskas džiaugėsi trečiąja vieta.

"Labiausiai džiugina dvylikamečio Gedimino Gentvainio pasiekimas. Tai auganti kovinio sporto žvaigždė. jis ringe išdarinėja stebuklus. Jo pavardę išgirsite dar ne kartą", - kalbėjo jaunojo sportininko treneriai Zigmas Baitis ir Vitalijus Nečepurenko.

Vakar visus šiuos Klaipėdos kovotojus savo kabinete priėmė ir pagyrimo raštais apdovanojo uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

"Klaipėda tampa viena iš šventųjų, lankomų ir gerbtinų Klaipėdos kovotojų vietų. Tai itin džiugina. Jei ir toliau tokiais tempais žingsniuosite į priekį, mūsų mieste reikės įkurti Šaolino vienuolyną", - su šypsena veide kalbėjo uostamiesčio galva.

Jis linkėjo kovotojams demonstruoti savo charakterį, užsispyrimą ir siekti užsibrėžtų tikslų ne tik ringe, bet ir mokslo bei asmeninio gyvenimo srityse.

Vienas iš trenerių V. Chromychas "Vakarų ekspresui" užsiminė, kad be rėmėjų pagalbos Klaipėdoje vargu ar apskritai gyvuotų kovinis sportas.

"Mums labai padeda rėmėjai. Nuolat dalyvaujame varžybose, garbingai giname Klaipėdos vardą. Džiugu, kad atsiranda gerų žmonių, kurie yra neabejingi sportui, padeda ir net nesiekia dėl to reklamuotis. Tokių žmonių pagalba ir gyvuoja sportas", - pasakojo V. Chromychas.

Anot jo, šįkart į varžybas visgi teko vykti iš savo asmeninių lėšų.

"Kiekvienas išleidome maždaug po 500 litų. Tai mums nemenki pinigai", - pabrėžė V. Chromychas.

Anot jo, jei atsirastų koks žmogus ar verslo įmonė, galinti padėti sportininkams nuvykti į varžybas - būtų puiku. V. Chromychas kviečia atsiliepti geros valios žmones tel.: 8 605 39495.

Jau gruodžio 23 dieną klaipėdiečiai planuoja dalyvauti Baltijos šalių K-1 čempionate, kuris vyks Rygoje (Latvijoje).

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder