Klaipėda ruošiasi Lietuvos plaukimo čempionatui

Klaipėda ruošiasi Lietuvos plaukimo čempionatui

Gruodžio 17-ąją šalies plaukikų sostinėje tapusioje Klaipėdoje prasidės tris dienas truksiantis ilgai lauktas atvirasis Lietuvos plaukimo čempionatas.

Blogiausio pavasario scenarijaus pavyko išvengti – svarbiausios metų nacionalinės plaukimo varžybos įvyks. Palaikyti geriausius šalies plaukikus bus galima stebint tiesioginę transliaciją internetu (Lietuvos plaukimo federacijos Facebook ir YouTube paskyrose), o čempionato dalyviai dėl jų pačių saugumo turės laikytis griežtų valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų reikalavimų.

Dalis sportininkų jau kelias savaites „burbulo“ sąlygomis treniravosi Klaipėdoje, o kiti tęsė pasiruošimą lankytojams dėl karantino uždarytuose baseinuose.

Per tris varžybų dienas iš viso bus išdalinti 37 medalių komplektai, o taip pat paaiškės ir jaunių įskaitos prizininkai.

Čempionatas įtrauktas į Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) oficialių varžybų kalendorių, todėl visi varžybose dalyvausiantys sportininkai galės pamėginti įvykdyti olimpinių žaidynių, Europos, Europos jaunimo čempionato normatyvus.

Lietuvos čempionate išvysime į nacionalinės olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą įtrauktus Daną Rapšį (100 m l. stiliumi, 100 m peteliške), Andrių Šidlauską (50 ,100 ir 200 m krūtine), Simoną Bilį (50 ir 100 m l. stiliumi, 50 m peteliške), Deividą Margevičių (50, 100 ir 200 m peteliške), Ugnę Mažutaitytę (50, 100 ir 200 m nugara), Giedrių Titenį (50, 100 ir 200 m krūtine) ir Daniilą Pancerevą (100 ir 200 m l. stiliumi, 100 m peteliške).

Čia taip pat dalyvaus Jokūbas Keblys, Erikas Grigaitis, Aleksas Savickas, Agnė Šeleikaitė, Eimantas Milius, Paulina Pekūnaitė, Silvija Statkevičius, Smiltė Plytnykaitė, Erika Pasakinskaitė, Stela Švenčionytė ir kiti.

Specialiai į šį čempionatą iš Šveicarijos atvyksta dvigubą JAV ir Lietuvos pilietybę turintis Saverio Multinas, o iš kaimyninės Latvijos konkurenciją lietuviams sudarys Daniilas Bobrovas ir Maksimas Cherviakovas.

Varžybose startuos ir Lietuvos paralimpinės rinktinės plaukikai Edgaras Matakas (50 m l. stiliumi, 50 ir 100 m krūtine), Mindaugas Dvylaitis (50 ir 100 m nugara, 50 ir 100 m krūtine) ir Gabrielė Čepavičiūtė (50 m l. stiliumi, 50 ir 100 m nugara). Šalies čempionatas jiems bus tik antros varžybos 50 metrų baseine šiemet, nes dėl koronaviruso pandemijos kiti planuoti startai buvo atšaukti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder