Klaipėda apsisprendė paremti sporto meistrus

Klaipėda apsisprendė paremti sporto meistrus

Nusprendusi atriekti didesnę miesto biudžeto dalį jo vardą garsinančioms sporto komandoms, Klaipėdos valdžia vadovavosi tik jai vienai suprantamais kriterijais. Užmiršus kelerius metus iš eilės niekam Lietuvos čempionų vardų neatiduodančius rankininkus, papildomi šimtai tūkstančių litų skirti jokių įspūdingesnių rezultatų nedemonstruojančioms ekipoms.

Vakar Klaipėdos miesto taryba pritarė daliniam prioritetinių žaidybinių sporto šakų - krepšinio, futbolo ir rankinio - didelio sportinio meistriškumo klubų veiklos finansavimui. Politikų sprendimu kitais metais papildomos lėšos bus skirtos vyrų ir moterų krepšinio komandoms „Neptūnas“ ir „Fortūna“ bei futbolo klubui „Atlantas“.

Pasak laikinai Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriui vadovaujančio Igno Pociaus, miesto biudžetą tai palengvins 800 tūkst. litų. Nors sprendime minimas ir rankinio klubas „Dragūnas“, jis 2013 metais jokio papildomo finansavimo negaus.

Trejus metus iš eilės Lietuvos čempionų titulų neatiduodantys ir šiuo metu labai sėkmingai Europos Iššūkio taurės varžybose rungtyniaujantys rankininkai gaus tik 200 tūkst. litų, kurie jiems skirti jau anksčiau.

Tuo tarpu prie iš miesto biudžeto kiekvienais metais gaunamų 0,5 mln. litų „Neptūnui“ pridėta dar tokia pati suma. Tiesa, šio klubo apetitas buvo gerokai didesnis - prašyta viso milijono.

Šiais metais miesto valdžios dėmesio nelepinti „Atlanto“ futbolininkai ir „Fortūnos“ krepšininkės gaus atitinkami 200 tūkst. ir 100 tūkst. litų.

Klaipėdos miesto tarybos nario Sauliaus Budino teigimu, šis politikų sprendimas yra tik tarpinis. Nors patvirtintas krepšinio, futbolo ir rankinio didelio sportinio meistriškumo klubų dalinis finansavimas, tai nereiškia, kad būtent minėtos komandos ir gaus įvardytas sumas.

„Nustatyti komandų atrankos kriterijai. Dabar savivaldybės administracija turės parengti ir teikti tarybai tvirtinti šių klubų atrankos ir veiklos programų dalinio finansavimo tvarką. Tad šie pinigai gali būti ir perskirstyti“, - tvirtino S.Budinas.

Minėti kriterijai - dalyvavimas šalies aukščiausiųjų lygų čempionatuose ir Europos taurių turnyruose, sporto renginių ir sporto varžybų Klaipėdos mieste organizavimas, uostamiesčio reprezentavimas klubo viešųjų ryšių strategijoje, bendradarbiavimas su sporto mokymo įstaigomis ir sporto klubais, ugdant jaunuosius talentus.

Juos atitinkančių klubų veiklos programa savivaldybės lėšomis galės būti finansuojama iki 50 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder