Klaipėda - drifto ir automobilių ardymo sostinė

Klaipėda - drifto ir automobilių ardymo sostinė

Klaipėdoje banguoti gali ne tik jūra: pajūris gali ošti nuo automobilių griausmo ir ore tvyrančio adrenalino. Jau netrukus uostamiesčio gyventojai ir svečiai sulauks įsimintino šventinio savaitgalio, kadangi Klaipėda liepos mėnesį bus tituluojama driftingo (šoninio slydimo) ir automobilių ardymo sostine.

Jau liepos 7 d. ”Autoplius” Lietuvos drifto čempionato trasoje dalyviai turės galimybę pademonstruoti savo galią ir sugebėjimus automobilių ardymo srityje.

"Liepos 6 - 7 dienomis ant Mokyklos gatvės viaduko vyks įspūdingos ir žiūrovų teigiamo įvertinimo susilaukusios kituose Europos miestuose automobilių DRIFT‘o varžybos. Trasos ilgis 700 m, o plotis 26 m. Vairuotojai galės įsibėgėti net iki 120km/h, o kai kas net ir greičiau," - pasakojo renginio organizatorius Edmundas Dargis.

"Liepos 6 d. žiūrovų lauks DRIFT‘o treniruočių vaizdai, populiarėjanti pramoga DRIFT‘o TAXI ir kvalifikaciniai važiavimai. Liepos 7 d. vyks DRIFT‘o čempionatas - automobilių padangų svilinimo ir automobilių ardymo varžybos," - teigė renginio organizatorius.

Automobilių ardymo rungtį Edmundas jau buvo organizavęs kitame automobilių sporto renginyje prieš penkerius metus. Nuo to laiko organizatorius laukė progos ir vėl padaryti šią rungtį, kadangi tai, tiek žiūrovams, tiek jam pačiam, paliko neišdildomą įspūdį.

"Šios varžybos įstrigo mano atmintyje. Kaip gali pamiršti, kai dalyvis iš "Wolkswagen" tiesiog plikomis rankomis išrovė sėdynę ir radiatorių, nors ir buvo duoti įrankiai!" – šypsojosi organizatorius.

"Šis automobilių ardymo renginys yra puiki atrakcija žiūrovams. Ardyti ir laužyti vaikiškus žaislus mes išmokstame dar vaikystėje, o čia puiki proga parodyti, kad vis dar mokame ir galime pašėlti. Geriausiai pasirodęs bus apdovanotas Švyuturio TAXI įsteigtu prizu!"

Kaip reikia ardyti automobilį ir kiek tai trunka?

"Automobilių ardymas truks 15 minučių. Varžybų pagrindinė taisyklė ir tikslas - išardyti, ištraukti, išlupti kuo daugiau detalių iš automobilio. Laimi ta komanda, kuri daugiausiai išrenka detalių per tam skirtą laiką. Dalyvius vertins garsus Lietuvos renginių vedėjas plepys Linas Ramoška.

Pamenu nuotaikingą istoriją: dingo baltos spalvos "Wolkswagen" markės automobilis. Transporto priemonės savininkas, kartu su Policijos pagalba, rado savo „kibiriuką“ kažkur prie kelio Klaipėdos užmiestyje. Paliko jį žmogus ir išvyko į Klaipėdos komisariatą pildyti atitinkamų (vagystės) dokumentų. Po poros valandų grįžus su techninės pagalbos automobiliu,"Wolkswagen" savininkas nustebo pamatęs savo transporto priemonę visiškai "pliką"- be variklio, be sėdynių, be salono dalių ir net be stiklų. Va kur profesionalai darbavosi! Apie greitesnius automobilio ardymo specialistus neteko girdėti,"- pasakojo E. Dargis

Šiam renginiui automobilius ardymui paruošė ir taip sau darbą "palengvinti" nusprendė, atliekų perdirbimo kompanija KUUSAKOSKI. Taigi ši rungtis yra netik smagi, bet ir ekologiška, kadangi išardyti automobiliai ir jų dalys keliaus tiesiai į utilizavimo punktą.

www.AutoPortalas.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder