Kietas slovakiškas riešutėlis

Kietas slovakiškas riešutėlis

Lietuvos futbolo rinktinė šiandien išvykoje žais 2014 m. pasaulio čempionato atrankos varžybų rungtynes su Slovakijos komanda. Varžovai turi žvaigždžių ir gali pasigirti, kad dalyvavo planetos pirmenybėse. Tačiau lietuviai pernai įrodė galintys kautis su slovakais.

Pasikeitusi komanda

Pirmasis susidūrimas su slovakais įvyko rugsėjo 7 d. Vilniuje. Jis buvo pirmasis ne tik šiame atrankos cikle, bet ir apskritai. Anksčiau lietuviai su slovakais niekada nebuvo susitikę. 18 min. Marius Žaliūkas taikliai smūgiavo galva, tačiau 41 min. Marekas Sapara pasinaudojo gynybos klaida ir rezultatą išlygino.

Paskui lietuviai trejas G grupės rungtynes sužaidė išvykose. Mūsų rinktinė 0:2 nusileido Graikijai, 2:0 įveikė Lichtenšteiną ir 0:3 pralaimėjo Bosnijai ir Hercegovinai. Slovakai tris mačus iš eilės žaidė namie. Jie 2:0 nugalėjo Lichtenšteiną, 2:1 - Latviją, ir 0:1 nusileido Graikijai.

Šiandien Žilinoje Slovakijos ir Lietuvos ekipų susitikimas prasidės 21.10 val. Į aikštę išbėgs ne tokios pačios komandos, kokios žaidė Vilniuje. „Slovakijos rinktinė labai stipri fiziškai. Žaidėjai aukšti, tvirti. Reikia žmonių, kurie galėtų su jais pasistumdyti“, - prieš treniruočių stovyklą sakė Lietuvos rinktinės treneris Čaba Laslas (Csaba Laszlo). Kaip tik tokių žmonių ir trūksta. Rinktinės gynybos grandis yra išretėjusi.

M. Žaliūkas gydosi traumą, Arūnas Klimavičius yra diskvalifikuotas, Marius Stankevičius dėl viruso kurį laiką nesitreniravo. Treneris nepakvietė į stovyklą dar vieno gynėjo Valdemaro Borovskio, nes jis nežaidžia jokiame klube ir neturi praktikos. M. Žaliūkas, A. Klimavičius ir V. Borovskis Vilniuje pasirodė starto sudėtyje. Joje buvo ir saugai Gediminas Vičius bei Ramūnas Radavičius, kurių paslaugų Č. Laslui šįkart neprireikė. Taigi sudėtyje pasikeis bent penki futbolininkai.

Nusiteikę ryžtingai

Slovakijos komandoje nebus tokių svarbių žaidėjų kaip Martinas Stochas ir Vladimiras Vaisas (Vladimir Weiss). Abu saugai gydosi traumas. Pirmasis žaidžia Stambulo klube „Fenerbahce“ (Turkija), antrasis - ekipoje „Pescara“ (Italija). Didžiausiomis slovakų žvaigždėmis galima vadinti „Napoli“ (Italija) saugą Mareką Hamšiką ir „Liverpool“ (Anglija) gynėją Martiną Škrtelą. Rinktinių reitinge Slovakija užima 55-ąją, o Lietuva - 115-ąją vietas.

Didžiausias slovakų pasiekimas iki šiol yra patekimas į 2010 m. pasaulio čempionatą. Jame pavyko pasiekti aštuntfinalį. Grupės varžybose slovakai surinko 4 tšk. ir užėmė antrąją vietą. Paskutinėse rungtynėse jie 3:2 palaužė titulą gynusią Italijos rinktinę ir išsiuntė ją namo. Aštuntfinalyje šiandieniniai lietuvių varžovai 1:2 nusileido olandams. Visgi 2012 m. Europos čempionato atrankoje Slovakijos komanda pasirodė nesėkmingai. Grupėje ji užėmė tik ketvirtąją vietą.

Prieš susitikimą su lietuviais slovakai yra nusiteikę ryžtingai. „Komanda, norinti patekti į pasaulio čempionatą, negali sau leisti prarasti taškų rungtynėse su Lietuva“, - pažymėjo M. Škrtelas. Lietuvos rinktinė šios dienos mačui rengėsi šalia Austrijos sostinės Vienos. Į Žiliną mūsų futbolininkai atvyko vakar po pietų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder