"Kibirkštis-Viči-Iki" dalyvaus moterų Eurolygoje

"Kibirkštis-Viči-Iki" dalyvaus moterų Eurolygoje

Stipriausia Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) komanda Vilniaus "Kibirkštis-Viči-Iki" kitą sezoną žais moterų Eurolygoje. Tai bus bendras klubo, Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) žingsnis, kuriuo siekiama atgaivinti Lietuvos moterų krepšinį.

"Tai didelis iššūkis mums, tačiau mes juo labai džiaugiamės, - tikino sostinės klubo vadovas Rosvaldas Gorbačiovas. - Tai bus ilgalaikis projektas, kuriuo norime stiprinti Lietuvos moterų krepšinį, norime padėti stiprėti geriausioms Lietuvos žaidėjoms".

Planuojama, kad "Kibirkšties-Viči-Iki" komandos biudžetas ženkliai nesiskirs nuo praėjusių metų, o klubo vadovai tikisi išlaikyti ekipos branduolį.

"Šiuo metu bursime lietuvišką komandą, kurioje neturėtų būti legionierių. Žinoma, visas kortas gali sumaišyti ištraukti Eurolygos burtai, - teigė R. Gorbačiovas. - Šiuo metu norą likti komandoje išreiškė patyrusi gynėja Rima Valentienė, komandoje bus seserys Eglė ir Greta Šniokaitės, vidurio puolėjos Lina Pikčiutė ir Kristina Alminaitė. Kalbame su Mante Kvederavičiūte ir kitomis žaidėjomis. Norime, kad branduolys liktų iš praėjusio sezono ir su visomis žaidėjomis diskutuojame".

Artėjantį sezoną moterų Eurolygoje, kartu su "Kibirkšties-Viči-Iki" komanda, Lato BLMA (Prancūzija) ir "Kayseri Kaski" (Turkija) ekipos.

Prieš dvejus metus atgimusi legendinė Lietuvos komanda, praėjusį sezoną tapo šalies čempione, iškovojo LKF taurę, Baltijos lygoje (BWBL) pasipuošė bronzos medaliais, o Europos taurės turnyre iškovojo dvi pergales.

Moterų Eurolygos turnyro burtai bus ištraukti liepos 5-ąją dieną Miunchene (Vokietija).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder