"Ketvirtfinalyje svarbu šaltas protas ir psichologija"

"Ketvirtfinalyje svarbu šaltas protas ir psichologija"

Jau šį šeštadienį praėjusio sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vicečempionai Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" krepšininkai kils į ketvirtfinalio mūšį. Varžovai - ambicingieji Mažeikių "Ereliai". Šeštadienį pirmųjų ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynių Klaipėdos sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) pradžia - 16 val.

Šias rungtynes tiesiogiai iš Klaipėdos transliuos Delfi TV.

Antrosios serijos rungtynės vyks kovo 27 dieną (antradienį) 18 val. Mažeikiuose, trečiosios - kovo 29 dieną (ketvirtadienį) 18 val. Klaipėdoje. Jei reikės ketvirtųjų ir penktųjų serijos rungtynių, jos atitinkamai vyks kovo 31 (šeštadienį) Mažeikiuose ir balandžio 3 dienomis (antradienį) Klaipėdoje.

Jei klaipėdiečiams pavyktų įveikti ketvirtfinalio barjerą, tada lauktų finalinio ketverto kovos, kurios vyks balandžio 13-14 dienomis Jonavoje.

NKL reguliariajame čempionate "Neptūnas-Akvaservis", iškovojęs 26 pergales ir patyręs 13 pralaimėjimų, užėmė trečiąją vietą ir išvengė aštuntfinalio barjero. Turėjote dviejų savaičių pertrauką. Kaip ją išnaudojote? - pasiteiravome "Neptūno-Akvaservis" komandos direktoriaus Dainiaus Vaitelio.

Iš pradžių porą dienų pailsėjome, o vėliau krovėme elementus: daug dirbome fiziškai, sužaidėme porą draugiškų rungtynių su "Liepojos" ir "Gargždų" ekipomis. Pirmosios ketvirtfinalio serijos rungtynės parodys, kaip mes pasiruošėme šiam svarbiam etapui.

PATYRĘS. "Neptūno-Akvaservis" komandos direktorius Dainius Vaitelis prieš kelerius metus pats profesionaliai žaidė krepšinį ir puikiai žino ketvirtfinalio rungtynių svarbą. "Tai etapas, kai pergalės ar pralaimėjimo kaina - didžiulė", - pabrėžė jis. Redakcijos archyvo nuotr.

Svarbiausia yra tai, kad visi Klaipėdos žaidėjai yra sveiki ir nusiteikę kuo geriau pasirodyti atkrintamosiose varžybose. Noro yra labai daug, tačiau išsimušėme iš žaidybinio ritmo ir reikės didelio susitelkimo. Ketvirtfinalyje daug ką lemia ir psichologija. Tai etapas, kai pergalės ar pralaimėjimo kaina - didžiulė. Emociškai ir psichologiškai labai svarbu yra laimėti pirmąją serijos dvikovą.

Ką galite pasakyti apie ketvirtfinalio varžovą - Mažeikių "Erelius"?

Tai išties gerus žaidėjus subūrusi ekipa. Reguliariajame čempionate mažeikiškiai kiek strigo, tačiau čempionato metu pasikeitė keli žaidėjai, vyr. trenerio poste Aloyzą Rudį pakeitė Arvydas Straupis. Permainos sukrėtė komandą ir privertė mobilizuotis. Juk jie NKL reguliariajame čempionate su 17 pergalių ir 22 pralaimėjimais užėmė 11 vietą, tačiau aštuntfinalyje pademonstravo charakterį ir kovingumą bei serijoje 3:1 palaužė šeštąją vietą užėmusį Vilniaus "Perlą" (19 pergalių, 20 pralaimėjimų).

"Ereliai" - pavojingas varžovas. Šioje komandoje puikiai žaidimą kuria Tadas Pažėra, Aurimas Urbonas ir legionierius Torrance'as Nicholas Rowe'as. Galinga jų priekinė linija - Tomas Rimša (208 cm), Antanas Bertašius (205 cm), Tomas Zdanavičius (203 cm) ir aštuntfinalio naudingiausias žaidėjas Nerijus Barauskas (ūgis - 207 cm). Manau, kad jie bandys pasinaudoti ūgio pranašumu. Juolab kad mažeikiškiai propaguoja vienas prieš vieną krepšinį. Teks didelį dėmesį skirti individualiai gynybai.

NKL reguliariajame čempionate visus tris kartus "Erelius" įveikėte dviženkle persvara - 77:53, 79:69, ir 81:70. Kaip bandote žaidėjus nuteikti, kad ketvirtfinalyje kautųsi visa jėga nuo pat dvikovos pradžios?

Žaidėjai nėra maži vaikai ir privalo suprasti, kad ketvirtfinalis - tai naujas etapas. Reikia pamiršti, kas buvo reguliariajame čempionate ir koncentruotis į ateities kovas. Laukia sunkus mūšis, tad labai svarbus bus ir savų sirgalių palaikymas. Kviečiu klaipėdiečius aktyviai sirgti ir palaikyti savo miesto komandą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder