Ketvirtfinalyje "Neptūnas" pralaimėjo "Šiauliams" (komentaras)

Ketvirtfinalyje "Neptūnas" pralaimėjo "Šiauliams" (komentaras)

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai po atkaklios kovos turėjo pripažinti "Šiaulių" krepšininkų pranašumą. Rezultatu 102:92 rungtynes laimėjo "Šiauliai".

Rezultatyviausiai klaipėdiečių gretose žaidė M. Mažeika, surinkęs net 25 taškus, M. Ruikis pridėjo 15 taškų.

"Šiaulių" komandai C. Long pelnė 21 tašką, D. Gviezdauskas - 18.

Daugelį metų besitęsianti principinė kova tarp Klaipėdos "Neptūno" ir "Šiaulių" krepšininkų baigėsi. Šeštadienį Šiauliuose paaiškėjo pirmasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio dalyvis. Į saulės miestą atvykusiems "Neptūno" sirgaliams teko nusivilti.

Žinia, klaipėdiečiai LKL ketvirtfinalio intrigą sugrąžino, kai ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje šiauliečius įveikė net 17 taškų skirtumu - 101:84 (23:19, 20:22, 25:26, 33:17). Tai daugkartiniams Lietuvos prizininkams, treniruojamiems nusipelniusio trenerio Antano Sireikos, buvo lyg šaltas dušas.

Pusfinalyje "Šiauliai" klubas susitiks su Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda.

Pusfinaliai startuos balandžio 24 dieną. Antrosios pusfinalio rungtynės vyks gegužės 2 d. Porų nugalėtojai bus nustatomi pagal dviejų tarpusavio rungtynių įmestų-praleistų taškų skirtumą.

KOMENTARAS

"Pakeliui į varžybas - autobuso gedimas"

Osvaldas KURAUSKAS, "Neptūno" vyr. treneris:

"Dar prieš šią dvikovą sakiau, jei bus įnirtinga kova, tuomet aš būsiu patenkintas. Kova tikrai buvo. Kovojome iki paskutinės sekundės. Turėjome šansą ir užsikabinti. Deja, pritrūko šiek tiek jėgų. Neužteko dviejų dienų žaidėjams atstatyti jėgas. Šiauliečių pranašumas - ilgesnis lygiaverčių krepšininkų suolelis. Jie buvo šviežiasni, stipresni. Tai buvo matyti. Susidėjo daug įvairių niuansų. Kad ir tai, jog vykstant į Šiaulius 75 kilometre sugedo mūsų autobusas. Teko akimirksniu ieškoti kito autobuso. Gerai, kad pagelbėjo mūsų rėmėjai. "Gintaro baldų" atstovai greitai surado mikroautobusiuką, kuriuo vežioja baldus. Mikroautobusiukas buvo atgabentas iš Kelmės. Į varžybas nuvykome kiek vėliau nei įprastai atvykstame, bet į dvikovą spėjome. Tai šiek tiek išmušė iš vėžių.

Kalbant apie sezono pabaigą, vertinčiau teigiamai. Juk prieš du mėnesius buvome prastoje padėtyje, daugelis jau nuo mūsų buvo nusisukę, manė, jog jau sezonas palaidotas, tačiau sugebėjome atsitiesti ir kovoti. Patekome į šeštuką ir garbingai tęsėme kovą. Daugelis komandų po naujųjų metų stiprinosi naujais žaidėjais, o mes dėl įvairių priežasčių (mažėjo miesto parama, nusisuko keli rėmėjai, - aut. past.) turėjome atsisakyti kelių žaidėjų. Kai kitos komandos stiprinosi, mes susilpnėjome, tačiau vis vien kabinomės iš paskutiniųjų ir ryžtingai kovojome kiekvienose varžybose, ėjome keliais ir siekėme pergalių. Vyrai demonstravo tikrą sportininkų charakterį, į aikštelę eidavo kovoti net sukandę dantis, nepaisydami skausmų dėl traumų. Žaidėjai už kovingumą verti pagarbos."

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder