Keturi klubai stoja į lemiamą kovą dėl bilietų į moterų krepšinio taurės finalą

Keturi klubai stoja į lemiamą kovą dėl bilietų į moterų krepšinio taurės finalą

Keturiems Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) klubams antradienį išauš lemiamų kovų metas. Vilniaus "Kibirkštis", Kauno rajono "Hoptrans-Sirenos", Marijampolės "Sūduva" bei Klaipėdos "Fortūna" stos į atsakomuosius pusfinalio mūšius, po kurių paaiškės, kurios dvi komandos kovo 5 dieną Jonavoje kovos dėl moterų taurės.

Pirmasis pusfinalio mačas Garliavoje tarp "Hoptrans-Sirenų" ir "Kibirkšties" priminė finalą. Rezultatas keitėsi tarsi ant svarstyklių, o susitikimo baigtį galėjo nulemti tikslūs šeimininkių baudų metimai. Likus žaisti 7 sek., "Hoptrans-Sirenos" turėjo galimybę pergalę išplėšti baudų metimais, bet Volgos Ziuzkovos abu metimai buvo netikslūs. Kitoje aikštės pusėje "Kibirkšties" pergalę įtvirtino Laura Juškaitė - 72:69. Po susitikimo tiek Jurgita Štremikytė-Virbickienė, tiek ir Linas Šalkus negailėjo priekaištų savo auklėtinėms bei tikino, jog prieš atsakomąjį mūšį dar turės ieškoti pergalės recepto.

Atsakomajame mače "Hoptrans-Sirenoms" reikalinga pergalė daugiau nei trimis taškais, o vilnietėms - pergalė arba pralaimėjimas bent jau mažesniu taškų skirtumu.

Šį susitikimą "Hoptrans-Sirenos" pasitiks papildžiusios sudėtį - komandos priekinę liniją sustiprino amerikietė aukštaūgė Džasinda Mejers-Sanders (Jacinda Mayers-Sanders). Būtent per priekinę liniją žaidimą "Kibirkštis" akcentavo pirmajame pusfinalio mače.

"Kibirkštis" ir "Hoptrans-Sirenos" šį sezoną jau buvo susitikusios penkis kartus ir visus kartus pergalę šventė vilnietės.

Pirmajame moterų taurės pusfinalio susitikime tarp Klaipėdos "Fortūnos" ir Marijampolės "Sūduvos" staigmenų užfiksuota nebuvo. Uostamiestyje pergalę 74:66 šventė marijampolietės, tačiau lengvos pergalės šeimininkės neatidavė.

Namuose "Fortūna" žaidžia išties galingai ir niekam Klaipėdoje lengva nebūna, tačiau atsakomasis ir lemiamas moterų taurės mūšis keliasi į Marijampolę, kur "Sūduva" šį sezoną dar nesuklupo nei karto ir varžoves įveikdavo triuškinančiais rezultatais. LMKL pirmenybėse "Sūduva" šį sezoną pralaimėjo vos du kartus ir tai atsitiko Vilniuje, todėl "Fortūnai", norint iškopti į finalą, reikės sužaisti geriausią sezono mačą.

Pagrindinis žvilgsnis šiame susitikime kryps į komandų aukštaūges - "Sūduvos" vidurio puolėją Laurą Svarytę ir "Fortūnos" lyderę Lina Mikelevičienę. Būtent šios krepšininkės pirmajame mače grojo pirmaisiais smuikais. L. Svarytė pelnė 22 taškus ir atkovojo 6 kamuolius, o L. Mikelevičienė surinko 18 taškų ir sugriebė 7 kamuolius.

Vis dėlto vien tik pergalės klaipėdietėms neužtenka. "Sūduva" išvykoje iškovojo pergalę aštuonių taškų skirtumu, todėl kelią į moterų taurės finalą "Fortūnai" atvertų pergalė didesniu taškų skirtumu.

Kova dėl taurės ir pirmojo sezono titulo vyks kovo 5 dieną Jonavoje, LMKL "Visų žvaigždžių" šventės metu. Moterų taurės turnyro prizų fondą sudaro 10 tūkst. eurų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder