Kemzūra galutinį rinktinės kandidatų sąrašą planuoja paskelbti šią savaitę

Kemzūra galutinį rinktinės kandidatų sąrašą planuoja paskelbti šią savaitę

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją iš arti stebėjęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra sako, kad krepšininkų pasirodymai finalo serijoje įtakos dėl kvietimų į rinktinę neturės. Strategas ketina jau šią savaitę paskelbti galutinį kandidatų sąrašą.

Balandžio viduryje Kemzūra paskelbė išplėstinį 24 krepšininkų sąrašą ir vėliau žadėjo paskelbti penkioliktuką, kuris bus kviečiamas į stovyklą. Tačiau šią savaitę jis ketina pranešti daugiau nei 15 žaidėjų pavardes.

„Sąrašas bus ilgesnis, kadangi kai kurie vyrai dar žaidžia savo nacionaliniuose čempionatuose ir negalės prisijungti prie mūsų nuo pirmųjų stovyklų. Turiu omenyje Martyną Pocių, Rimantą Kaukėną, Kšištofą Lavrinovičių ir Joną Mačiulį“, – „BasketNews.lt radijo“ laidai kalbėjo Kemzūra.

Kemzūra šią savaitę turėtų sulaukti ir Šarūno Jasikevičiaus atsakymo. Įžaidėjas dar nebuvo apsisprendęs, ar vasarą paskirs rinktinei.

Kemzūra gyvai matė visas trejas LKL finalo serijos rungtynes ir vertino rinktinės kandidatus. Jam didesnį įspūdį paliko „Žalgiriui“ atstovaujantys žaidėjai.

„Maloniausiai iš „Lietuvos ryto“ savo energija pradžiugino Renaldas Seibutis. Iš „Žalgirio“ pusės turbūt paminėčiau daugiau žaidėjų. Visų pirma, pirmose dvejose rungtynėse išsiskyrė Mantas Kalnietis, trečiosiose – Tomas Delininkaitis. Jis buvo savotiškas „Žalgirio“ X faktorius, reikiamu momentu rinkęs taškus ir priėmęs teisingus sprendimus. Kaip visada solidžiai atrodė Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas.

Mindaugas Katelynas serijoje nebuvo labai pastebimas, nors visą sezoną iki tol žaidė tikrai neblogai, – kalbėjo Kemzūra. – Jonas Valančiūnas irgi kiek galima stengėsi, bet daug kur vėluodavo arba nespėdavo. Kartais jis galbūt ir perdavimų sulaukdavo nedaug. Vis dėlto ten kur jis pasižymėdavo, gynyboje baudos aikštelėje, ten Valančiūnas šioje serijoje kaip ir dingdavo. Nežinau kodėl.“

Kemzūra nenorėjo vertinti „Lietuvos ryto“ trenerio Aleksandro Džikičiaus darbo, pabrėžęs, kad visi strategai tam tikras situacijas vertina skirtingai.

Lietuvos rinktinė į pirmąją treniruočių stovyklą renkasi gegužės 30 dieną Druskininkuose.

basketnews.lt

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder