Kazys Maksvytis: „Nušovėme du zuikius“

Kazys Maksvytis: „Nušovėme du zuikius“

Klaipėdos „Neptūno“ ekipos treneris Kazys Maksvytis po FIBA Čempionų lygos turnyre net 37 taškų skirtumu - 99:62 iškovotos pergalės prieš Kapo d’Orlando „SikeliArchivi“ (Italija) ekipą, džiaugėsi, kad pavyko nušauti du zuikius – leisti pailsėti lyderiams ir suteikti šansą pasireikšti jaunimui.

„Šis taškas labai svarbus mąstant apie kitą FIBA Čempionų lygos etapą. Bijau pameluoti, bet po šios pergalės 95 procentai, gal net daugiau, kad pateksime į kitą etapą. Džiaugiuosi, kad taip pasisekė rungtynės. Patausojome lyderius ir suteikėme progą daugiau pažaisti tiems žaidėjams, kurie grįžę po traumų ar jauniems krepšininkams, kuriems reikia pasitikėjimo. Nuo pat pradžių akcentavome agresyvią gynybą ir tas davė vaisių. Kol italai dar apšilinėjo, mes jau susikrovėme persvarą. Paskutinio metimo nemetėme, nes nesinorėjo tyčiotis iš varžovų, nors sirgaliai ir reikalavo šimtojo taško“, - paaiškino K. Maksvytis.kaaaaaaac

Kalbėdamas apie Mindaugą Kačiną, kuris šį sezoną aikštėje po stuburo operacijos pasirodė pirmą kartą, K. Maksvytis pabrėžė, kad jis gali žaisti kur kas geriau ir ateityje tai įrodys.

„Iki jo tikrosios žaidybinės formos dar reikės palaukti. Mes iš jo tikimės gynybos, energijos. Žinome, kad jis gali geriau. Dabar mums bus lengviau. Džiaugiamės, kad jis grįžo į aikštę“, - teigė K. Maksvytis.

Užsiminus apie Lauryno Beliausko tolimus šūvius (pataikė 4 iš 7 tritaškių, o iš viso pelnė 14 taškų), „Neptūno“ treneris žodžių neieškojo ir gyrė jaunąjį neptūnietį.

„Tikrai džiaugiuosi dėl Lauryno ir tikrai man būna liūdna, kai aš jo neįtraukiu jo į rotaciją. Bet kartais taip jau nutinka svarbiose rungtynėse, kai reikia žaisti mažesne rotacija.  Šiandien jis įrodė, kad yra vertas daugiau šansų. Džiaugiuosi, kad nereikia jo stumti į priekį, jis išėjo į aikštę ir įrodė tiek treneriams, tiek žiūrovams, tiek sau, kad jis gali žaisti“, - kalbėjo „Neptūno“ treneris K. Maksvytis.it kac

„Kačinas grįžo ir pergalės grįžo“, – šypsodamasis pabrėžė K. Maksvytis.

Pats M. Kačinas džiaugėsi, kad pagaliau išbėgo į aikštelę ir galėjo savo komandai padėti iškovoti pergalę.

„Aikštelėje žaisti lengviau, nei viską stebėti nuo suoliuko. Buvau išsiilgęs krepšinio. Manau, kad šiandien labai daug klaidų nepridariau, treneris nepyko. Neapsakomas jausmas vėl išeiti į aikštelę, išgirsti sirgalių palaikymą“, – pirmąsias šio sezono savo rungtynes apibendrino M. Kačinas.

Jis per šiek tiek daugiau nei 12 minučių pelnė 5 taškus - pataikė 1/1 tritaškį, 1/2 dvit., atkovojo 3 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. lauris italai

Kapo d’Orlando „SikeliArchivi“ komandos treneris Gennaro Di Carlo po rungtynių gyrė „Neptūno“ krepšininkus.

„Tai disciplinuota, motyvuota ir turinti kovotojų charaketrį komanda. Sveikinu klaipėdiečius su šia pergale ir linkiu sėkmės tolimesnėse sezono rungtynėse. Mes bent antroje rungtynių pusėje demonstravome geresnį krepšinį, nei pirmoje rungtynių pusėje, nenuleidome rankų, bandėme priešintis, tačiau jau mąstėme apie kitos dienos rungtynes. Reikia pripažinti, kad šiai dienai „Neptūnas“ – stipresnė komanda“, - sakė italų strategas. 

Kalbėdamas apie lietuvį Arnoldą Kulboką, italų treneris sakė, kad jis žaidė gerai, kovėsi po krepšiais dėl atšokusių kamuolių ir atliko puikų darbą, tačiau jo jau nebestebina šio lietuvio rezultatyvumas.  MB  2402

Klaipėdos „Neptūnas“ - Kapo d‘Orlando „SikeliArchivi“ - 99:62 (35:19, 31:11, 14:20, 19:12)

„Neptūnas“: Vytautas Šulskis - 17 (2/3 dvit., 3/5 trit., 4/4 baudos, 4 atk. kam., 2 rez. perd., 21 naud. balas), Laurynas Bieliauskas - 14 (4/7 trit.), Edgaras Želionis - 12, Simas Galdikas - 10, Tomas Delininkaitis - 9 (3/5 trit.), Brandonas Fieldsas - 8 (5 atk. kam., 8 rez. perd.), Matas Jucikas - 6, Mindaugas Kačinas - 5, Arūnas Mikalauskas - 5, Jerry Johnsonas ir Renaldas Seibutis - po 3 tšk. 

„SikeliArchivi“: Arnoldas Kulboka - 18 (4/9 dvit., 2/9 trit., 4/4 baudos, 7 atk. kam., 2 rez. perd.), Mario Delašas ir Mario Ihringas -po 12, Vojislavas Stojanovičius - 10 tšk. 

„Neptūnas“ laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 42:27. Be to, tiksliau atakavo tiek nuo tritaškio, tiek nuo dvitaškio linijos. Neptūniečiai tritaškius metė 48 proc. taiklumu (14/29), o varžovai - 21 proc. taiklumu (6/23), Klaipėdos krepšininkai pataikė 22 iš 34 dvitaškių (64,7 proc.), o italai - 19 iš 37 dvit. (51,4 proc.).sukssss

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder