"Kauno Žalgiris" griebsis už šiaudo

"Kauno Žalgiris" griebsis už šiaudo

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvyko į Tel Avivą ir ten rytoj žais Eurolygos „Top 16“ etapo penktojo turo rungtynes su vietos klubu „Maccabi“. Kol kas žalgiriečių pergalių sąskaita yra tuščia, o viltys patekti į ketvirtfinalį minimalios.

Praktiškai neįmanoma - taip galima apibūdinti „Žalgirio“ misiją. Po keturių turų kauniečiai yra H grupės dugne. Jiems būtina laimėti abu likusius mačus. Be to, ir rytoj Tel Avive, ir kitą savaitę namie rungtynėse su Kantu „Bennet“ reikia nugalėti kuo didesniu skirtumu.

Kol kas žalgiriečių taškų santykis mačuose su šiomis komandomis yra -9. Visi skaičiavimai turės prasmę tik tuo atveju, jei „Maccabi“ ir „Bennet“ pralaimės ne tik kauniečiams, bet ir grupės lyderei ekipai „Barcelona“.

Šansai maždaug prilygsta skęstančiojo galimybei išsigelbėti pagriebus šiaudą, bet žalgiriečiai nelinkę pasiduoti. „Nemanau, kad ankstesniuose mačuose mes buvome nekonkurencingi. Trejose iš ketverių rungtynių viskas buvo mūsų rankose, bet paleisdavome vadžias. Apmaudu, tačiau turime šansą pakovoti šiose rungtynėse“, - sakė treneris Aleksandras Trifunovičius. Jis pasidžiaugė, kad komanda pademonstravo gerą nusiteikimą sekmadienį, kai iškovojo Lietuvos taurę.

„Maccabi“ sirgaliai pasižymi triukšmingumu, tačiau A.Trifunovičiaus tai negąsdina: „Mums tai yra malonumas. Ir man, ir visiems krepšininkams žaidimas pilnoje arenoje suteikia įkvėpimą.“

„Žalgiris“ pralaimėjo Tel Avivo klubui jau ketverias rungtynes iš eilės. Pirmajame „Top 16“ etapo ture kauniečiai namie nusileido varžovams 76:84. Rezultatyviausias žalgiriečių gretose tuomet buvo 15 tšk. pelnęs Milovanas Rakovičius, 14 tšk. pridėjo Markas Popovičius.

„Jau po pirmosios rungtynių dalies atsilikome 15 tšk., o paskui turėjome vytis „Maccabi“. Žaidžiant su tokia patyrusia komanda sunku atsitiesti. Tačiau mes parodėme charakterį, nepasidavėme. Dabar reikės būti susikaupusiems nuo pirmų minučių iki pabaigos“, - pažymėjo M.Popovičius. Traumą išsigydęs gynėjas teigė, jog dar nėra pasirengęs 100 proc., bet padės komandai.

Kauno komandoje nuostolių nėra, galės žaisti visi krepšininkai. „Maccabi“ gretose dėl nugaros traumos nebus vidurio puolėjo Šono Džeimso. Mačas prasidės 21.45 val. „Maccabi“ jau rytoj užsitikrins kelialapį į ketvirtfinalį, jei įveiks „Žalgirį“, o „Bennet“ savo aikštėje nusileis „Barcelonai“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder