Kauno „Žalgiris“ - prieš Madrido „Real“, Eurolygoje paeiliui laimėjusiam 12 kartų

Kauno „Žalgiris“ - prieš Madrido „Real“, Eurolygoje paeiliui laimėjusiam 12 kartų

Ketvirtadienio vakarą Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ (5-12) laukia vienas rimčiausių šio sezono išbandymų – dvikova svečiuose su tituluotu Madrido „Real“ klubu (14-3).

Dešimt kartų stipriausią Europos krepšinio turnyrą laimėjęs „Real“ klubas pastarąjį kartą Eurolygoje triumfavo 2018-ųjų pavasarį Belgrade. Praėjusį sezoną Madrido klubas tenkinosi trečiąja vieta.

Ispano Pablo Laso treniruojamas „Real“ visuomet sau kelia aukščiausius tikslus, o klubo savininko ambicijoms ribų nėra.

Beldė į NBA duris

„Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas yra prasitaręs, kad sutiktų palikti LKL pirmenybes ir visą dėmesį skirti kovoms Eurolygoje. Tiesa, tokia tikimybė yra itin menka.

„Real“ klubo prezidentas Florentino Perezas žengė dar toliau ir praėjusį rugsėjį kreipėsi į NBA su prašymu apsvarstyti jų galimybę rungtyniauti stipriausioje planetos krepšinio lygoje.

F. Perezas prašymą argumentavo tuo, kad jo klubas tapo dominuojančia jėga Europoje, todėl subrendo rungtyniauti NBA Rytų konferencijoje.

„Real“ daugiausiai iš Europos klubų – dešimt kartų laimėjo Eurolygą, Ispanijos pirmenybėse triumfavo keturis iš penkių pastarųjų sezonų. Todėl F. Perezas buvo tikras, kad jo komanda pasiruošusi kautis su pasaulio geriausiais.

Tačiau tokie ketinimai nesužavėjo Adamo Silverio valdomos NBA organizacijos.

„Išnagrinėję situaciją Europoje nusprendėme siekti vietos NBA. Paprašiau įtraukti „Real“ į Rytų konferencijos sudėtį, bet buvo atsakyta, kad tai gali įvykti dar labai negreitai“, – sakė F. Perezas.

„Real“ prezidentas neatlyžo ir pasiūlė NBA sukurti Europos konferencijos divizioną. Tačiau pasigedo kitų klubų susidomėjimo tokiu projektu.

„Kitų Ispanijos klubų tokia galimybė nelabai domina. Tačiau yra Graikija ir Turkija, su šių šalių komandomis galima suformuoti Europos konferenciją. NBA yra tik du klubai, turintis daugiau sekėjų socialiniuose tinkluose už mus“, – argumentavo F. Perezas.

Iš tiesų, Madrido „Real“ laikoma viena vertingiausių ir brangiausių sporto organizacijų visame pasaulyje su pelningu prekės ženklu. Tačiau šią vertę „Real“ kuria įvairių sporto šakų komandos, o daugiausiai – futbolo, kuri UEFA Čempionų lygą laimėjo 13 kartų.

Įsimintina pergalė

Pagal tarpusavio „Real“ ir „Žalgirio“ rungtynių pergalių balansą akivaizdžiai, 18-3 dominuoja Ispanijos čempionai.

Antra vertus, žalgiriečiams pavyko laimėti dvejas pastarąsias akistatas. Pergalė praėjusio sezono pabaigoje Madride (93:86) atvėrė „Žalgiriui“ duris į Eurolygos aštuntfinalį.

Šio sezono pradžioje, spalio 17 dieną Lietuvos čempionai namie patiesė favoritus 86:73, tuomet įsirašydami pirmą pergalę turnyre.

Tą vakarą įspūdingai pasirodęs Zachas Leday pelnė 26 taškus ir atkovojo 9 kamuolius. Kol kas tai buvo geriausios jo sezono rungtynės.

P. Laso nepamiršo, ką spalį patyrė Kaune: „Tai gerai subalansuota komanda, kuriai šį sezoną jau pralaimėjome. „Žalgiris“ demonstruoja tvirtą charakterį ir mes privalome būti tam pasirengę. Jų žaidėjai universalūs, keičiasi pozicijomis, daug situacijų atakuoti sukuriama Artūrui Milakniui.“

Idealių komandų nėra

Ketvirtadienio vakaro mače „Real“ turės rimtų nuostolių. P. Laso komandai dėl traumų nepadės svarbūs jos nariai Anthony Randolphas (vid. 13 tšk. ir 4,3 atk. kam.), Sergio Llullas (9,4 tšk. ir 3,8 rez. perd.) ir, tikėtina, Gabrielis Deckas (7,9 tšk. ir 3,6 atk. kam.).

Vis tik „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius nemano, kad nuo to bus lengviau.

„Trey Thompkinsas keisdamas A. Randolphą, o Rudy Fernadezas – S. Llullą, žadžia geras sezono atkarpas. Daug kas „Real“ žaidime priklauso nuo Facundo Campazzo. Svarbu sumažinti šio žaidėjo įtaką, nes tai jis veda komandą į priekį“, – trečiadienį prieš vakarinę komandos treniruotę kalbėjo Šaras.

„Real“ krepšininkai nuo lapkričio pradžios Eurolygoje iškovojo 12 pergalių iš eilės ir tai yra ilgiausia šio sezono serija.

„Idealių komandų nėra, visi varžovai kažkur pažeidžiami. Reikia žinoti, kaip bausti, ką galima jiems atiduoti ir ko – negalima. Svarbiausi dalykai yra tritaškiai metimai ir greitas puolimas. Tik sustabdžius greitas „Real“ atakas ir tolimus metimus galime tikėtis gero rezultato“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Real“ ir „Žalgirio“ rungtynės ketvirtadienį prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder