Kauno "Žalgirio“ laukia žūtbūtinis mūšis

Kauno "Žalgirio“ laukia žūtbūtinis mūšis

Šiandien vakare vyksiančiose Eurolygos 7-ojo turo rungtynėse Kauno „Žalgiris“ savo arenoje priims Malagos „Unicaja“ ekipą. Vos vieną pergalę po šešių mačų savo sąskaitoje turintys Lietuvos čempionai sieks atsirevanšuoti varžovams už pralaimėjimą pirmojo rato rungtynėse.

Grėsmingas priešininkas

Kiek daugiau nei prieš mėnesį Malagoje vykusiose rungtynėse „Žalgiris“ po pratęsimo 78:85 turėjo pripažinti „Unicaja“ ekipos pranašumą. Ketvirtojo kėlinio viduryje sporto direktoriaus Vitoldo Masalskio vadovaujami kauniečiai turėjo 7 taškų pranašumą (61:54), o priešpaskutinę kėlinio minutę po kroato Marko Popovičiaus tritaškio pirmavo 66:63, bet persvaros neišsaugojo. Bernis Rodrigesas (Berni Rodriguez) baudų metimais išplėšė pratęsimą, o per papildomas penkias minutes sąlygas diktavo šeimininkai.

Po šešių turų Malagos komanda Eurolygos B grupėje turėdama tris pergales užima trečią vietą. Praėjusiame Eurolygos ture „Unicaja“ 76:77 nusileido Atėnų „Panathinaikos“ komandai. Ispanijos čempionate trečią vietą užimanti Malagos ekipa sekmadienį 79:66 nugalėjo Vitorijos „Caja Laboral“ komandą. „Žalgirio“ strategas Aleksandras Trifunovičius negailėjo komplimentų būsimiems varžovams. „Mūsų laukia susitikimas su puikiai sukomplektuota komanda. Jiems gerai sekasi tiek Ispanijos čempionate, tiek Eurolygoje. Aš nebuvau su „Žalgiriu“ per rungtynes Malagoje, bet iš vaizdo įrašų susidariau nuomonę, kad pralaimėjimą lėmė nesėkminga kova dėl atšokusių kamuolių ir klaidos. Jei mums pavyks tai išspręsti, patikimiau kontroliuoti kamuolį, turėsime galimybę iškovoti pergalę“, - samprotavo A.Trifunovičius.

Pirmoje komandų tarpusavio dvikovoje „Unicaja“ puolėjai Džoelis Frilandas (Joel Freeland) ir Luka Zoričius kartu pelnė 28 taškus ir atkovojo 24 atšokusius kamuolius. Jie visa galva pranoko „Žalgirio“ aukštaūgius - Paulių Jankūną ir Robertą Javtoką. Pastarieji kartu surinko 5 taškus ir atkovojo 11 kamuolių. Jiems menkai talkino ir vos 2 taškus pelnęs Milovanas Rakovičius. „Žalgirį“ į priekį stūmė Sonis Vimsas (Sonny Weems). Amerikietis pelnė 21 tašką, bet suklydo 5 kartus.

Lemiama dvikova

Savaitgalį Kauno „Žalgiris“ pergalių skonį prisiminė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse. Tiesa, pergalė prieš „Šiaulius“ (104:84) ir antroje mačo dalyje demonstruotas žaidimas suteikė vilties, tačiau blankus pasirodymas per susitikimą su LKL autsaideriais Panevėžio „Techasu“ (89:79) nuvylė ir krepšininkus, ir trenerius.

Papildomos sumaišties rengiantis bene svarbiausioms Eurolygos rungtynėms sukėlė ir krepšininkus persekiojančios traumos. „Per aštuonias dienas sužaidėme ketverias rungtynes. Iš žaidėjų tai atėmė daug jėgų, krepšininkai pavargo fiziškai ir psichologiškai. Dėl peršalimo keturias dienas nesitreniravo M.Rakovičius, užvakar treniruotes praleido ir Tadas Klimavičius bei S.Vimsas. Tiesa, visi jie padės komandai. Nežais tik diskvalifikuotas amerikietis Dežuanas Kolinzas (DeJuan Collins), - teigė A.Trifunovičius. - Pergalė mums sudarytų geras sąlygas siekti kelialapio į „Top 16“ etapą. Tikiuosi, kad krepšininkai kausis negailėdami jėgų. Jie turi jausti atsakomybę žiūrovams, nes būtent jie įkvepia mus kovai“.

Artėja permainos

Kauniečiams padės ir amerikietis Tajus Losonas (Ty Lawson). Šiandien 24 metų krepšininkas sužais paskutines rungtynes Lietuvos čempionų ekipoje, o rytoj išvyks į JAV. „Laikas iškovoti pergalę prieš Malagą, o paskui vyksiu namo“, - socialinio tinklalapio „Twitter“ profilyje parašė T.Losonas.

Artimiausiu metu „Žalgiryje“ turėtų įvykti ir daugiau permainų. Pranešama, kad šį sezoną pratęs Prienų „Rūdupyje“ žaidęs puolėjas Povilas Butkevičius, prognozuojama, kad „Žalgiris“ susigrąžins ir kitus paskolintus krepšininkus. „Kol kas tai tik preliminari informacija, negaliu jos nei patvirtinti, nei paneigti. Apie permainas komandoje klubo vadovybė spręs po rungtynių su „Unicaja“. Tada ir bus išplatintas oficialus klubo pranešimas“, - vakar „Respublikai“ paaiškino „Žalgirio“ komunikacijos direktorius Almantas Kiveris.

Kauno „Žalgirio“ ir Malagos „Unicaja“ rungtynės šiandien prasidės 19.45 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder