Kauno "Žalgirio" krepšininkai pergalingai pradėjo Vieningosios lygos atkrintamąsias

Kauno "Žalgirio" krepšininkai pergalingai pradėjo Vieningosios lygos atkrintamąsias

Kauno "Žalgirio" krepšininkai pergalingai pradėjo VTB Vieningosios lygos atkrintamąsias varžybas. Ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių žalgiriečiai startavo įveikdami "Nizhny Novgorod" komandą 75:63 (24:21, 19:12, 18:15, 14:13). Antrąsias serijos rungtynes komandos žais ketvirtadienį "Žalgirio" arenoje.

Pirmuosius keturis taškus rungtynėse pelnė Darjušas Lavrinovičius, bet po to svečiai įmetė du tritaškius, pridėjo du dvitaškius po žalgiriečių klaidų ir pirmavo 10:4. Situaciją ėmėsi taisyti ryžtingai prasiveržęs Rimantas Kaukėnas ir dar 4 taškus surinkęs D.Lavrinovičius – 10:12. Tada abiejų komandų įžaidėjai Dmitrijus Golovinas ir Oliveris Lafayette‘as apsikeitė taikliais tritaškiais, o D.Lavrinovičius pelnė savo 11-ąjį tašką (16:17). Galiausiai rezultatą pavyko persverti po O.Lafayette‘o baudų metimų ir dviejų R.Kaukėno perdavimų, po kurių įdėjo Mindaugas Kuzminskas ir iš po krepšio pasižymėjo Robertas Javtokas – 22:21. Paskutinę pirmojo kėlinio ataką idealiai užbaigė Adas Juškevičius – 24:21.

Per "sausas" kauniečių dvi minutes antrojo kėlinio pradžioje "Nizhny Novgorod" spėjo išlyginti rezultatą (24:24). Tuomet "Žalgirio" gretose debiutavęs Tomas Dimša nepabūgo varžovų gynybos bei įveikė ją net ir su pražanga. Po to A.Juškevičius dar kartą sėkmingai atliko reidą po krepšiu – 29:24. Penktąjį tritaškį pataikę rusai sulaukė tokio pat atsako iš A.Juškevičiaus, o "Žalgirio" spurtą 9:0 pratęsė D.Lavrinovičius, M.Kuzminskas ir Mario Delašas – 38:27. Trys pramestos baudos leido varžovams kiek sumažinti atsilikimą, bet D.Lavrinovičiaus ir R.Kaukėno metimai iš vidutinio nuotolio grąžino žalgiriečiams dviženklį pranašumą – 43:33.

Po didžiosios pertraukos kauniečiai labai greitai privertė varžovus išnaudoti komandinių pražangų limitą, todėl Kšištofas Lavrinovičius, M.Delašas ir R.Kaukėnas rinko taškus nuo baudų metimo linijos – 50:37. Kiek vėliau iš žaidimo pataikė O.Lafayette‘as, R.Kaukėnas puikiu perdavimu surado aukštai iššokusį R.Javtoką ir pats smeigė tritaškį, padidinusį persvarą iki 18 taškų (57:39). Per likusias 4 minutes trečiajame kėlinyje taškus "Žalgiriui" pelnė tik išradingai prasiveržimą užbaigęs Vytenis Lipkevičius ir baudas sumetęs D.Lavrinovičius, bet šeimininkų persvara ir toliau išliko solidi – 61:48.

Ketvirtasis kėlinys nebuvo labai rezultatyvus. Per beveik 7 minutes A.Juškevičius buvo pataikęs iš vidutinio nuotolio, o K.Lavrinovičius dėjimu ir dvitaškiu buvo padidinęs pranašumą iki 16 taškų – 67:51. "Nizhny Novgorod" sugebėjo surinkti 7 taškus be atsako, bet R.Kaukėnas tritaškiu paskandino paskutines jų viltis (70:58). Per likusį laiką D.Lavrinovičius pelnė savo dvidešimtąjį tašką, o rungtynes įspūdingu dėjimu po O.Lafayette‘o perdavimo užbaigė R. Javtokas – 75:63.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder