Kas daugiausiai prisidėjo prie Klaipėdos pergalės?

Kas daugiausiai prisidėjo prie Klaipėdos pergalės?

Klaipėdos sportas - vėl aukštumoje: mūsų miesto atstovai po ketverių metų pertraukos triumfavo Lietuvos seniūnijų sporto žaidynėse. Algirdo Vaicekausko suburta klaipėdiečių komanda neturėjo lygių tarp miestų grupės dalyvių ir iškovojo nugalėtojų taurę.

Lietuvos seniūnijų sporto žaidynės - tai didžiausias mūsų šalyje vykstantis masiško sporto sisteminis renginys, pasižymintis bene plačiausia šalies geografija: varžosi dalyviai iš daugiau nei 50 šalies savivaldybių.

Šįkart Gargžduose vykusiame finaliniame etape rungėsi daugiau nei 1 000 dalyvių iš įvairių Lietuvos kampelių.

"Vakarų ekspresas" nusprendė pasidomėti, kurių sporto šakų atstovai daugiausiai prisidėjo prie Klaipėdos pergalės.

Taškų pasiskirstymas

Klaipėdos komandai didžiausią taškų indėlį - net 34 - pelnė moterų tinklinio komanda, iškovojusi pirmąją vietą. Čempionėmis tapo Julija Stankevičiūtė, Raminta Leščinskaitė, Akvilija Vilimienė ir Vaida Balsevičiūtė - Vitkuvienė.

Taškų kraitį 28 taškais papildė taip pat pirmąją vietą iškovoję mūsų miesto futbolininkai: Scottas Palmeris, Andrejus Smyslovas, Edgaras Dorogavcevas, Ramūnas Narvilas, Mantas Tėvelis, Karolis Kelpšas, Mykolas Kaveckas, Žymantas Butkus, Rokas Girtautas, Rokas Borusas, ir Valerijus Fiodorovas.

Mūsų miesto šaškių atstovai - Elena Baltrimienė, Saulius Gricius, Modestas Klimas - taip pat neturėjo lygių. Ši pergalė Klaipėdai leido papildyti taškų kraitį 22 taškais.

Klaipėdos šachmatininkų (Ksenija Černavina, Giedrius Jankus, Vytas Povilavičius) iškovota ketvirta vieta suteikė 17 taškų.

Mūsų smiginio atstovai - Audra Petkelienė, Darius Petkelis ir Algimantas Baltausis - liko penki (18 tšk.).

Klaipėdos vyrų tinklinio ekipa (Edvardas Vilimas, Maksimas Frolovas, Olegas Vasilevskis ir Ričardas Antanauskas) iškovojo garbingą penktąją vietą, kuri leido džiaugtis 26 taškais.

Klaipėdos krepšinio senjorų komanda (Raimundas Mikalkėnas, Giedrius Vasilkevičius, Audrius Purickas ir Rimantas Miceika) liko penkiolikta ir taškų kraitį papildė 8 taškais.

APDOVANOJO. Mūsų miesto šaškių atstovus Eleną Baltrimienę ir Saulių Gricių (viduryje) apdovanojo vyriausias varžybų teisėjas, Gargždų sporto centro vadovas Vaidas Liutikas.

Asnmeninio archyvo nuotr.

Organizuos padėkos vakarą

"Visi paminėti žmonės, aukodami savo šeimos laiką, šeštadienį nuo 11 iki 21.30 val. kovėsi už Tėvynę - Klaipėdą XII Lietuvos seniūnijų sporto žaidynėse Gargžduose. Visais jais didžiuojuosi. Klaipėdos sportininkų namuose organizuosime jiems padėkos vakarą", - pabrėžė Klaipėdos delegacijos vadovas A. Vaicekauskas.

Jam itin įsiminė ne tik jau minėtoji futbolininkų pergalė, bet moterų tinklinio finalinės varžybos tarp Klaipėdos ir Šalčininkų komandų.

"Pralaimint 10:15, išlyginom rezultatą - 16:16, 18:18, 20:20... Paskutiniai du padavimai buvo pergalingi 22:20. Emocijų netrūko ir kitose sporto šakose. Krepšinio rungtynėse - susistumdymas ir techninė pražanga mūsų komandai užkirto kelią į kovą dėl aukštesnių vietų. Bet žvelgiant į galutinę lentelę, krepšininkų taškai buvo "auksiniai", kadangi tik 5 taškais aplenkėme Panevėžį ir 7 taškais Kauną", - akcentavo A. Vaicekauskas.

ŠAUNUOLIS. Klaipėdos delegacijos vadovas Algirdas Vaicekauskas dar kartą įrodė, kad yra puikus organizatorius, sugebantis suburti ir suvienyti sporto bendruomenę.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Jau anksčiau rašėme, kad Klaipėdos komanda Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių komandinėje įskaitoje 2011 metais net nebuvo dešimtuke, 2013 metais liko devinta, o 2014 metais, kai prie organizavimo prisidėjo klaipėdietis A. Vaicekauskas, iškovojo penktąją vietą, o vėliau džiaugėsi ir visomis prizinėmis vietomis.

"2015 metais neturėjome lygių, 2016 metais iškovota antroji vieta, 2017 metais - ketvirta, 2018 metais - trečia vieta. Šiemet vėl sužibo auksas. Ačiū visiems, kurie prie to prisidėjo", - išreiškė dėkingumą A. Vaicekauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder