Jubiliejų mininti Asta Šarkauskienė: "Nereikia bijoti iššūkių"

Jubiliejų mininti Asta Šarkauskienė: "Nereikia bijoti iššūkių"

Klaipėdos universiteto Sporto, rekreacijos ir turizmo katedros vedėja, Lietuvos olimpinės akademijos (LOA) tarybos narė profesorė dr. Asta Šarkauskienė savaitgalį paminėjo savo 50-metį.

Klaipėdos sporto sūkuryje besisukanti ir jaunąją sportininkų kartą ugdanti profesorė sakė, kad jaučiasi esanti savose rogėse.

"Su sportu arba šalia sporto būnu visą savo gyvenimą. Ši sritis man gerai pažįstama, domina įvairūs sporto aspektai. Sakoma, kad kai darbas yra mėgstamas, tai į jį eini kaip į šventę. Tai tiesa", - pabrėžė jubiliatė.

A. Šarkauskienė interviu portalui sportas.info teigė, kad gerai jaučiasi, kai turi veiklos, daug darbo.

"Labai intensyvu, bet man tai patinka. Stabtelėti galiu kelioms dienoms, o po to vėl sėdu prie savo darbų. Gyvenu užmiestyje, gamtos apsuptyje. Kai pavargstu nuo protinio darbo, mėgstu gražinti savo aplinką, tvarkyti gėlynus. Padirbėjusi lauke, vėl galiu sėsti prie mokslinių ar akademinių darbų. Esu laiminga, kad turiu galimybę dirbti tai, kas man patinka.

Svarbiausias dalykas - sveikata. Ačiū Dievui, kol kas nusiskundimų neturiu ir norisi kuo ilgiau džiaugtis tiek fizine, tiek psichine sveikata. Tada pasitaikantys maži nesklandumai ar kliūtys yra įveikiami", - sakė A. Šarkauskienė.

Ji, be daugybės darbų Klaipėdoje, dar eina ir tarptautines pareigas - praėjusiais metais išrinkta į Europos olimpinių akademijų (EOA) Olimpinio ugdymo komisiją.

BUVUSI SPORTININKĖ. Sakoma, kad gerausi sporto specialistai yra tie, kurie patys kažkada nuėjo šį kelią. Asta Šarkauskienė jaunystėje buvo Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės narė, bėgo vidutinius ir ilguosius nuotolius (1 500 m ir 3 000 m).

"Esu mokslininkė, todėl olimpinio švietimo srityje noriu panaudoti savo žinias ir gebėjimus - tai, ką mes darome, apie ką kalbame, pagrįsti moksliškai. Aš manau, kad svarbu ne tik kiekybiniai aktyvumo rodikliai - kiek vaikų įtraukiame į fizines veiklas, bet ir kokybiniai - kokią vertybių sistemą jie formuojasi. Darbai yra stimulas judėti pirmyn, tobulėti. Man jie patinka", - akcentavo jubiliatė.

A. Šarkauskienė nuo jaunystės yra glaudžiai susijusi su sportu - buvo Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės narė, bėgo vidutinius ir ilguosius nuotolius (1 500 m ir 3 000 m), gerino šalies rekordus.

"Didžiausias minčių lietus užplūsta bėgiojant, nes iki šiol mėgstu bėgimą. Kartais galvoju, kad būtų naudinga su savimi turėti popieriaus lapą ir viską užsirašyti", - sakė sporto profesorė.

Nenuostabu, kad A. Šarkauskienė bakalauro ir magistro baigiamuosiuose darbuose analizavo Lietuvos vidutinių nuotolių bėgikių krūvio ir sportinių rezultatų sąsajas. 2011 metais apsigynė daktaro disertaciją tema: "Jaunųjų paauglių prigimtinių fizinių galių neformalusis ugdymas mokykloje".

2017 metais ji tapo Klaipėdos universiteto Kūno kultūros katedros profesore ir vedėja. Vėliau fakultete vyko restruktūrizacija ir prie Kūno kultūros katedros buvo prijungta Rekreacijos ir turizmo katedra. Taigi, keitėsi katedros pavadinimas - ji tapo Sporto, rekreacijos ir turizmo katedra.

Mažesni ar didesni pokyčiai vyksta nuolatos, tad reikia būti jiems pasiruošusiems ir nebijoti iššūkių", - sakė A. Šarkauskienė.

"Vakarų ekspreso" sporto skyrius linki jubiliatei ir toliau taip šauniai vagoti sporto arimus ir ugdyti jaunąją sporto specialistų kartą. Stiprybės ir neblėstančio entuziazmo!

VEIKLI. Asta Šarkauskienė - veikli ir sporto renginiuose aktyviai dalyvaujanti moteris. Nuotraukoje ji užfiksuota per 2019 metų vasarą Klaipėdoje vykusią Olimpinės dienos šventę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder