Joanas Plaza: Žaidėjai niekur kitur netobulės taip gerai, kaip „Žalgiryje“

Joanas Plaza: Žaidėjai niekur kitur netobulės taip gerai, kaip „Žalgiryje“

Joanas Plaza savo tautiečiams šį sezoną yra negailestingas. Ispano vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ prieš ekipas iš Pirėnų pusiasalio laimėjo ketverias iš penkerių žaistų rungtynių, o ketvirtadienį namie priims vienintelį klubą, kurio dar nėra įveikęs – Madrido „Real“.

Pirmoji tarpusavio dvikova Madride baigėsi minimalia „Real“ pergale ir tai yra vienintelis šio sezono „Žalgirio“ pralaimėjimas Ispanijos klubams.

Pastaruoju metu „Žalgirio“ ir Ispanijos vardai dažnai linksniuojami viename sakinyje. Praėjusią savaitę skelbta, kad treneriu Plaza, Mindaugu Kuzminsku ir Tremmellu Dardenu domisi Ispanijos klubai, atitinkamai „Unicaja“, Valensijos „Basket“ ir „Real“.

Plaza šių kalbų pernelyg nesureikšmino, nes sako tikįs, kad „Žalgiris“ sezoną pabaigs toks, koks yra šiuo metu.

– Treneri, kaip esate pasiruošę mačui su „Real“?

– Žinome, kad bus labai sunku. „Real“ dabar pasiekę geriausią sportinę formą, visi žino, kad jie bus finalo ketverte. Turėsime sužaisti labai geras rungtynes. Pažįstu didžiąją dalį „Real“ žaidėjų, yra tekę juos treniruoti tiek Madride, tiek Badalonoje. Žinau, kad jie alkani. Jie nori užsitikrinti pirmą vietą pogrupyje kaip įmanoma anksčiau, todėl čia atvažiuoja tik pergalės. Bus labai sunku, jeigu nežaisime 100 proc.

– Ar jūsų komandoje yra naujų bėdų su traumomis?

– Ne, visi sveiki. Yra šiokių tokių skausmų, tačiau visi galės žaisti. Aišku, išskyrus anksčiau traumuotus žaidėjus – Jankūną ir Klimavičių.

Sakiau daug kartų, kai kai žaidi su tokia stipria komanda, svarbiausia, kad pasibaigus mačui būtumei nugalėtojas. Nebūtinai nugalėtojas rezultato prasme, bet apskritai. O toks būni tada, jei kovoji iki pabaigos. Manau jeigu kovosime iki pabaigos, visi bus patenkinti.

– Martynas Pocius negalės padėti „Real“ komandai. Ar tai geros naujienos jūsų ekipai?

– Niekada nėra geros naujienos, kai kas nors gauna traumą. Aš niekada nesidžiaugiu dėl to. Žinau, kad Pocius tikrai norėtų čia žaisti, deja, negali. Tačiau jie turi ilgą suoliuką, kuris gali pakeisti Pocių. Mes koncentruosimės į savo reikalus, bandysime dalyti savo darbus. Manau, kad nusipelnėme laimėti rytoj ir išsaugoti šansus kovoti toliau.

– Ką manote apie pokyčius klubo valdyboje?

– Tikiuosi daugiau žinoti ateityje, nes kai nežinai, kas tave kontroliuoja, tai nėra gerai. Esu tikras, kad žmonės, kurie nori imtis atsakomybės už klubą, ras kaip suteikti stabilumo. Jeigu pamenate, per savo pirmą spaudos konferenciją pasakiau, kad noriu šiam klubui suteikti stabilumo. Manau, kad mes tai ir kuriame. Mums reikia stabilumo ir tikiuosi, kad naujieji vadovai tai duos.

– Kaip reaguojate į kalbas, kad kai kurie klubai domisi jumis ar jūsų žaidėjais?

– Visų pirma tai geras ženklas, kad kažkas domisi žaidėjais ar treneriais. Tačiau kaip sakau, yra daug žmonių, kurie pučia miglą. Žinau, kad kai kurie žaidėjai turi pasiūlymų, tačiau krepšininkai greičiausiai supranta, kad niekur kitur netobulės taip, kaip tobulėja čia, ir niekur kitur negaus tiek pasitikėjimo. Mūsų susitarimas yra pabaigti sezoną kartu ir parodyti, kad esame profesionalai.

BasketNews.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder