Joanas Plaza: „Negali galvoti, kad galima pralaimėti kažkokiu skirtumu“

Joanas Plaza: „Negali galvoti, kad galima pralaimėti kažkokiu skirtumu“

Matematiniai skaičiavimai prieš paskutines Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono rungtynes nerūpi nei Darjušui Lavrinovičiui, nei Joanui Plazai.

Kauno „Žalgirio“ atstovai tikina negalvojanatys apie skirtumus, kuriais gali pralaimėti, nes šeštadienį sieks tik vieno – pergalės.

LKL turnyrinėje lentelėje susiklostė tokia situacija, kad „Žalgiris“ šeštadienį gali pralaimėti Vilniaus „Lietuvos rytui“ iki 11 taškų ir vis tiek liktų pirmi. Tačiau anot Darjušo, žodis „gali“ prieš tai esančiame sakinyje yra neteisingas.

„Mes negalime pralaimėti, – nukirto Lavrinovičius, paklaustas apie turnyrinę situaciją. – Jeigu galvosime apie pralaimėjimą mažiau nei 11 taškų, tai pralaimėsime 12 taškų skirtumu. Todėl turime galvoti tik apie pergalę.“

Dar kategoriškesnis buvo „Žalgirio“ strategas J. Plaza.

„Niekada savo karjeroje nespekuliavau taškų skirtumais, – teigė treneris – Autobuse girdėjau, kad mano komandos štabas kalbėjo apie skirtumus, kuriais galime pralaimėti. Matyt, jie manęs nepažįsta. Aš noriu laimėti viską.

Turi atiduoti visas jėgas ir laimėti rungtynes. Jeigu pralaimėsi atiduodamas visas jėgas, dėl to nebus gėda. Tačiau niekada negali galvoti, kad galima pralaimėti kažkokiu skirtumu, nes tada nežaistume su jais pusfinalyje ir panašiai.“

„Žalgirio“ pergalė prieš „Lietuvos rytą“ praktiškai reikštų, kad šalies grandų keliai susikirstų jau pusfinalyje. Tiesa, tam dar reikia Klaipėdos „Neptūno“ pergalės penktadienį prieš Kėdainių „Nevėžį“.

Tokiu atveju kauniečiai liktų pirmi, o „Lietuvos rytas“ kristų į ketvirtą vietą.

„Lietuvos ryto“ pergalės iki 11 taškų atveju „Žalgiris“ liktų pirmas, o sostinės krepšininkai – antri. Jei „Lietuvos rytas“ laimėtų daugiau nei 11 taškų skirtumu, jie kiltų į pirmą vietą, antron nustumdami žalgiriečius.

Tačiau nepanašu, kad kažkuris iš pastarųjų scenarijų domintų „Žalgirį“.

„Būtų nuostabu, jeigu du čempionatus baigtume pirmoje vietoje reguliariajame sezone. Pirmą kartą klubo istorijoje buvome pirmi VTB Vieningosios lygos reguliariajame sezone, to paties sieksime ir LKL“, – tikino J. Plaza.

„Žalgiris“ prieš šeštadienį laukiančią dvikovą kol kas daugiau dėmesio skyrė savo žaidimui, o ne varžovų analizei. Ketvirtadienį kauniečiai dvigubai ilgiau nei planuota užtruko stebėdami rungtynių su „Prienais“ vaizdo įrašą ir mokydamiesi iš savo klaidų.

Kalbėdamas apie laukiančią dvikovą su „Lietuvos rytu“, J. Plaza pabrėžė, kad vilniečiai šį sezoną stabiliai stiprinosi, o „Žalgiris“ naujais žaidėjais praktiškai nepasipildė.

„Jie pakeitė penkis krepšininkus ir trenerį, todėl gerėja. Tai – labai kietai baudos aikštelėje žaidžianti komanda, O'Bryantas po krepšiu jiems suteikia jėgos. Nedovičius žaidžia labai gerai, kaip tikras įžaidėjas. Žinau, ko tikėtis iš Blūmo ir Seibučio, tai tikrai geri žaidėjai“, – varžovų stipriąsias puses vardijo Plaza.

Susitikimas su „Lietuvos rytu“ J. Plazai bus ketvirtasis šį sezoną. Du ankstesnius jo auklėtiniai laimėjo, vienas (Supertaurėje) baigėsi lygiosiomis.

BasketNews.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder