Joanas Plaza: "Darjušas yra visiškai praradęs sportinę formą ir komandai nepadės

Joanas Plaza: "Darjušas yra visiškai praradęs sportinę formą ir komandai nepadės

Maskvos CSKA krepšininkai šį sezoną kartą jau krito „Žalgirio“ arenoje. Vieną pergalę per tris mačus Eurolygos „Top 16“ etape iškovoję Lietuvos čempionai tikisi pamokyti rusus dar kartą, rašo portalas "Basketnews.lt".

Pirmajame šio sezono tarpusavio susitikime VTB Vieningoje lygoje žalgiriečiai šventė užtikrintą pergalę 76:66, tačiau skaudžiai suklupusi CSKA tik dar labiau norės revanšuotis.

Kauno klubo strategas Joanas Plaza įsitikinęs, kad CSKA ekipa žais Eurolygos finalo ketverto turnyre, o jo auklėtiniams kiekvienos rungtynės dabar yra aukso vertės.

„Mano nuomone, CSKA pasieks finalo ketverto turnyrą, nesvarbu, kas nutiks rytoj. Jie turi daug privalumų ir tai jiems garantuos kelialapį į Londoną. O mūsų finalo ketvertas yra dabar, mūsų finalo ketvertas buvo vieta „Top 16“ etape, mūsų finalo ketvertas yra siekis patekti į aštuntfinalį“, – filosofavo Plaza.

Šį sezoną „Žalgiris“ Eurolygoje patyrė keturis pralaimėjimus, o net tris iš jų – 1-2 taškų skirtumu. Tokios nesėkmės dažnai pakerta krepšininkų psichologinę būseną, tačiau, anot Plazos, komanda dėl tokių išbandymų verta patekti į kitą etapą.

„Manau, kad žaidėjai po pralaimėjimų išvykose minimaliu skirtumu, ir dėl atmosferos čia, kai susirenka beveik 16 tūkst. žiūrovų, nusipelnė būti ketvirtfinalyje, – pareiškė Plaza. – Tikiuosi, kad nepaisant visų problemų, galiausiai pateksime į finalo aštuonetą. Komanda sunkiai dirba, kaip visada, turime problemų dėl traumų, bet dėl to neverksime, atiduosime visas galimybes. Jei atsiduosime šimtu procentų, galime kovoti su bet kuo, tai jau visiems įrodėme. Galime kautis bet kurioje Europos arenoje ir rytoj sieksime pergalės.“

Opiausia problema kauniečiams ir toliau išlieka traumos. Kaip įprasta, Darjušą Lavrinovičių kamuoja nugaros skausmai, o prie jo prisijungė ir snaiperis Marko Popovičius. Visgi „Žalgiris“ gali pasidžiaugti, kad Robertas Javtokas pradėjo treniruotis su komanda.

„Darjušas iki šiol nesitreniravo. Šiandien jis bandys padėti komandai pratybose ir tikiuosi, kad kai kuriems žaidėjams galėsiu suteikti poilsio. Bet Darjušas yra visiškai praradęs formą, kad padėtų komandai rungtynėse, o Marko taip pat kamuoja nugaros ir kojų skausmai“, – situaciją klube įvardino Plaza.

Reguliaraus sezono C grupėje pirmąją vietą užėmęs „Žalgiris“ pralaimėjimo atveju gali nukristi ir į septintą „Top 16“ etapo E grupės vietą. Tuo tarpu pergalės atveju žalgiriečiai gali pakilti iki trečios vietos.

„Atvirai kalbant, mes jau visiems įrodėme, kad mums vienodai svarbios visos rungtynės. Būtų puiku, jeigu mus palaikytų pilna arena žiūrovų – jie mums labai padeda, ypač besibaigiant dvikovai, – sirgalius į areną kvietė „Žalgirio“ strategas. – Visi mato, kad žaidėjai atiduoda visas jėgas. Nesvarbu, kad kai kurie jų jaučia skausmą. Nė vienas neieško pasiteisinimų. Telieka tikėtis, kad sirgaliai mėgausis žaidimu ir padės mums atiduoti visą save.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder