Jaunimo futbolo rinktinė žais su bendraamžiais iš Baltarusijos

Jaunimo futbolo rinktinė žais su bendraamžiais iš Baltarusijos

Europos jaunimo (iki 21 metų) futbolo čempionato atrankos varžyboms besirengianti Lietuvos rinktinė sužais dvejas draugiškas rungtynes su Latvijos ir Baltarusijos komandomis, skelbiama Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pranešime spaudai.

Rungtynės su bendraamžiais iš Latvijos numatytos kovo 24 dieną Kaune, o po keturių dienų lietuviai Pinske išbandys jėgas su baltarusiais.

"Tai bus pirma stovykla, kai turėsime savaitę laiko ir galėsime daugiau pasitreniruoti, padirbėti taktiškai. Stengsimės vyrams įdiegti geresnį tarpusavio supratimą ir paruošti juos siekti pergalių. Svarbu bus derinti gynybinius veiksmus - tai kol kas didžiausia mūsų problema", - sakė Lietuvos jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius.

Į rungtynes iš viso ruošiasi atvykti 19 žaidėjų. Sąrašas galėjo būti ir ilgesnis, tačiau Gargždų "Bangos" gynėjas Karolis Urbaitis bei Mogiliovo "Dnepr" saugas Fiodoras Černychas negalės padėti komandai dėl sveikatos problemų.

"Gaila, kad netekome šių žaidėjų. Tikiuosi, kad prieš atrankos varžybas jie grįš į vežės. Šį kartą jau tikimės išbandyti legionierius Vytautą Andriuškevičių ir Arvydą Novikovą, nors jie kartu su Tadu Eliošiumi pretenduoja ir į nacionalinę komandą. Gynyboje pirmą kartą pakviečiau Donatą Nakrošių. Pažiūrėsime, ko jis vertas", - sakė V.Stankevičius.

V. Andriuškevičius, A. Novikovas ir T. Eliošius rengsis rungtyniauti jaunimo rinktinės gretose su Latvija, tačiau, trenerių sprendimu, gali būti pakviesti ir į vyrų komandą rungtynėms su Lenkija.

Europos čempionato atrankos varžybas Lietuvos jaunimo rinktinė pradės birželio 3-7 dienomis rungtynėmis namuose su Slovėnijos ir Maltos futbolininkais.

Lietuvos jaunimo rinktinės sudėtis draugiškoms rungtynėms su Latvija ir Baltarusija:

vartininkai: Aivaras Bražinskas (Vilniaus "Žalgiris"), Giedrius Kvedaras (Pakruojo "Kruoja");

gynėjai: Paulius Drublionis, Karolis Jarmalavičius (abu - "Kruoja"), Marius Miškinis, Donatas Nakrošius (Kauno "FBK Kaunas"), Lukas Martišauskis (Tauragės "Tauras"), Vilmantas Bagdanavičius (Marijampolės "Sūduva"), Vytautas Andriuškevičius (Gdansko "Lechia", Lenkija);

saugai: Karolis Chvedukas, Audrius Brokas (abu - "Sūduva"), Jaunius Juozaitis, Arminas Vaskela (abu - "Žalgiris"), Artūras Žulpa, Ernestas Veliulis (abu - "Kruoja"), Jevgenij Moroz (Panevėžio "Ekranas");

puolėjai: Arvydas Novikovas ("St. Johnstone", Škotija), Tadas Eliošius ("Sūduva"), Edvinas Petkus ("FBK Kaunas").

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder