Jauniesiems sportininkams - D. Kasparaičio pamokos

Jauniesiems sportininkams - D. Kasparaičio pamokos

Savaitgalį Klaipėda sulaukė neeilinio svečio - pajūryje viešėjo ir jauniesiems ledo ritulininkams naudingos patirties perteikė vienas geriausių visų laikų šalies ledo ritulininkų Darius Kasparaitis.

"Visada smagu su vaikais pasidalinti savo patirtimi, pabendrauti su tikslų ledo ritulio sporte siekiančiu jaunimu. Juk mus visus vienija nuostabi sporto šaka - ledo ritulys. Treniruoti vaikus yra labai įdomu, kai juos mokai, rodai kaip dirbti, tuomet ir pats tobulėji. Dar pačiam sunku priprasti, kad aš jau baigiau ledo ritulininko karjerą", - teigė 39-erių D. Kasparaitis.

Gerai nusiteikęs legendinis ledo ritulininkas Klaipėdos "Akropolio" ledo arenoje treniravosi kartu su jaunaisiais "Baltijos" vaikų klubo sportininkais, negailėjo jiems pamokų bei patarimų.

Vaikai ledo ritulio garsenybės prašė parašų ir noriai kartu fotografavosi.

"Iš arti pamatyti ledo ritulio profesionalą - mums tikra garbė. Labai džiaugiamės, kad galėjome pasisemti iš jo patirties. Mums jis paliko didžiulį įspūdį", - iškart po susitikimo su D. Kasparaičiu kalbėjo jaunieji Klaipėdos ledo ritulininkai.

D. Kasparaitis buvo kalbinamas tapti naujuoju Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentu (rinkimai vyks šiandien), tačiau šio pasiūlymo jis atsisakė.

"Su šeima kraustausi iš Stokholmo gyventi į Majamį. Manau, kad tai įvyks jau rudenį. Jei norėčiau vadovauti Lietuvos ledo ritulio federacijai, tuomet turėčiau gyventi Lietuvoje ar bent kartą per mėnesį čia grįžti, tačiau dabar tai padaryti būtų sunku. Juk aš turiu šeimą, negaliu jos palikti ir važinėti po pasaulį. Padėti ledo rituliui aš visada esu pasiruošęs, jeigu tik mano pagalbos prašys, aš atvažiuosiu. Padėsiu ir rinktinei - prieš kelis metus turėjau sveikatos problemų, bet dabar esu pasiruošęs dirbti ir padėti kuo tik galiu", - pabrėžė D. Kasparaitis.

Tris vaikus su dabartine mylimąja, 28-erių buvusia švedų krepšininke Lisa Carrol turintis D. Kasparaitis pastaruoju metu yra pasinėręs į savo vaikų auklėjimo procesą ir rūpinasi šeimos verslo reikalais - oficialiai yra drabužių kompanijos "Livly" viceprezidentas.

"Dabar aš gyvenu kaip normalus žmogus, kuris turi tas pačias bėdas, tuos pačius džiaugsmus. Nėra varžybų, treniruočių, galimybių pasislėpti nuo viso pasaulio. Žinoma, man labai patinka žaisti ledo ritulį. Pažaidžiu savo malonumui su draugais ar su vyrais mėgėjais. Kaip sportas, ledo ritulys yra pati geriausia sporto šaka. Per valandą suprakaituoji tiek, kiek nesuprakaituotum bėgdamas tris valandas", - pabrėžė jis.

Trumpa Dariaus Kasparačio biografija:

Būdamas 14 m. iš Elektrėnų persikėlė treniruotis į Rusiją, būdamas 16 metų žaidė Tarybų Sąjungos aukščiausiosios lygos Maskvos "Dinamo" komandoje. 1992 metais NHL naujokų biržoje pašauktas pirmajame rate 5 šaukimu Niujorko "Islanders" klubo. Šioje komandoje žaidė 1993-1997 metais, vėliau persikėlė žaisti į Pitsburgo "Penguins". 2001-2002 metų sezono pabaigoje 11 rungtynių žaidė Kolorado "Avalanche" komandoje, 2002-2007 m. žaidė Niujorko "Rangers". 2004-2005 metais dėl NHL lokauto žaidė Rusijos aukščiausios lygos Kazanės "Ak Bars". 2007 m. lapkričio 3 d. žaidė Sank Peterburgo "SKA" komandoje, kurioje ir baigė karjerą.

2010 m. birželio 23 d. tapo Sank Peterburgo "SKA" vyr. trenerio asistentu. 2010 m. gruodžio 23 d. paliko Sank Peterburgo klubą. 2010 m. spalio 6 d. buvo išrinktas NLRL prezidentu.

1992 metais D. Kasparaitis SNG rinktinės sudėtyje tapo Albervilio (Prancūzija) žiemos olimpiniu žaidynių čempionu, 1998 m. Nagano (Japonija) olimpinėse žaidynėse Rusijos rinktinės sudėtyje iškovojo sidabro medalį, 2002 m. olimpinėse žaidynėse Solt Leik Sityje (JAV) laimėjo bronzos apdovanojimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder