Jauniesiems Klaipėdos plaukikams - džiaugsmo ašaros

Jauniesiems Klaipėdos plaukikams - džiaugsmo ašaros

"Klaipėda GYM" esančiame 22 metrų baseine jau ketvirtą kartą surengtos vaikų plaukimo varžybos, kuriose varžėsi per trisdešimt jaunųjų plaukikų. Po varžybų vaikai ne ką mažiau nei garsiausia Lietuvos plaukikė, olimpinė čempionė Rūta Meilutytė džiaugėsi iškovotais medaliais: šokinėjo iš laimės, o kai kurie net nubraukė ir džiaugsmo ašarą.   

Pirmąsias vietas skirtingose rungtyse iškovojo Rimantas Liulys, Viviana Almos, Diana Petraitytė, Artiomas Krivovas, Meda Butenytė ir Diana Petraitytė.

"Varžybos dar kartą įrodė, kad vaikams reikia tokių pramogų ir varžybų emocijų, džiaugsmo. Vaikų veiduose po pergalių spindėjo džiaugsmo šypsenos", - džiaugėsi šių varžybų sumanytojas, sporto klubo "Klaipėda GYM" vadovas Tadas Vilkas.

Varžybomis liko patenkinti ir vaikų tėveliai. Anot jų, itin netikėta buvo tai, jog daug džiaugsmo suteikė iškovoti medaliai ir diplomai.

"Panašios treniruotės ir varžybos ne tik naudingas laisvalaikio praleidimo būdas, sveikatos šaltinis, bet ir postūmis kažko gyvenime siekti, būti įvertintam", - įsitikinęs T. Vilkas.

Jis kviečia vaikus įsilieti į naujas plaukikų grupes ir artėjantį rudenį pasitikti žvalesniems. Visi norintieji lankyti plaukimo treniruotes "Klaipėda GYM" baseine turėtų kreiptis telefonu: 8 675 48584.  

Anot jo, išmokti plaukti gali visi: ir maži, ir jau suaugę asmenys. Renkamos mergaičių, berniukų ir suaugusiųjų grupės. Taip pat pagal pageidavimus galima užsisakyti individualias plaukimo pamokas, gauti išsamias plaukimo trenerio Aleksandro Siakki konsultacijas.

Plaukimo subtilybių ugdantis A. Siakki - toli gražu ne naujokas plaukimo srityje. Jis daugiau nei 15 metų susijęs su plaukimo sportu. Pats daugiau nei dešimtmetį mokyklose vaikus mokė plaukimo paslapčių, paplūdimiuose dirbo gelbėtoju, o dabar yra Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas.

"Jei tėvai neugdo vaikų - nemoko plaukti, vėliau tai išmokti darosi sudėtingiau. Geriausia pradėti mokytis plaukti nuo vaikystės. Tai tuo pačiu ugdo ir vaiko koordinaciją", - teigė kvalifikuotas plaukimo treneris, turintis Kūno kultūros ir sporto magistro diplomą, A. Siakki.

Anot jo, plaukimas - tai ne tik sporto šaka, bet ir gyvybiškai būtinas įgūdis. "Išmokti plaukti gali visi: neįgalūs, suaugę, senjorai ir vaikai. Plaukimas - sveikiausia sporto šaka. Mankštinamas visas kūnas, raumenys, bet neapkraunami sąnariai. Plaukimas didina sąnarių paslankumą, skatina kraujo kūnelių susidarymą, stabilizuoja kraujotaką, padidina protinius sugebėjimus. Plaukiojimas yra gera priemonė įvairioms ligoms gydyti. Jis sėkmingai taikomas gydant stuburo iškrypimus, astmą, kitas kvėpavimo trakto ligas, leidžia žmogui ilgiau likti jaunam. Pastaruoju metu visuomenę yra apėmusi lieknėjimo manija, o norint atsikratyti antsvorio nėra geresnės priemonės kaip plaukimas. Be to, jis padeda išlaikyti stangrią odą" - plaukimo sporto privalumus vardijo A. Siakki.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder