Jauniesiems Europos čempionams - garbingi apdovanojimai

Jauniesiems Europos čempionams - garbingi apdovanojimai

Ketvirtadienį Vilniuje, Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD), apdovanota Europos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio čempionato nugalėtoja tapusi Lietuvos rinktinė.

Sekmadienį Vilniuje pasibaigusio Europos jaunių čempionato finale lietuviai 90:61 nugalėjo bendraamžius iš Rusijos. Trenerio Kazio Maskvyčio auklėtiniai Senojo žemyno pirmenybėse laimėjo visas devynerias žaistas rungtynes.

"Džiaugiuosi jūsų pasiekimu. Buvo klausimų, ar Lietuvos krepšinis išlaikys įtaką pasaulyje ir Europoje. Jūs įrodėte, kad esate puiki pamaina bei davėte viltį, kad ir ateityje jis bus aukštai kotiruojamas", - sveikindamas Europos čempionus kalbėjo vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

"Tai, ką padarėte, padarėte tam, kad būtų apie ką kalbėti. Nuėjote ilgą ir nuoseklų kelią. Prieš dvejus metus tapote Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionais, o dabar jūs 18-mečių čempionai. Tai rodo rimtą nusiteikimą ir nuoseklų darbą. Sėkmės komanda yra ta, kuriai svarbios visos rungtynės, - sakė KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis. - Turbūt tik dabar suprantate, ką davėte Lietuvos krepšiniui. Jūs įrodėte, kad Lietuva ne tik krepšinio šalis, bet ir tai, kad Lietuvoje beveik visi yra krepšininkai".

Pagyrimų jauniesiems krepšininkams negailėjo ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas.

"Šiemet sukanka 88 metai, kai Lietuvoje žaidžiamas krepšinis. Per šį laiką pasikeitė šešios sportininkų kartos. Šeštoji karta jau baigia savo sportinį gyvenimą. Būčiau laimingas, jei įsilietumėte į septintąją kartą. Mes esame maža valstybė, todėl kiekvienas krepšininkas mums yra reikalingas, - kalbėjo LKF vadovas. - Lietuvos krepšinio istorijoje buvo visko - ir nuopuolių, ir purvo, ir džiaugsmo. Ne visada pavyksta laimėti, svarbiausia, kad patektumėte į elitą - į geriausių pasaulio komandų ketvertą. Sudėjus penkių olimpiadų bendrą sumą, Lietuvos krepšinis užima antrą vietą po JAV".

KKSD medaliai "Už sporto pergales" įteikti krepšininkams Renaldui Simanavičiui, Deividui Pukiui, Evaldui Aniuliui, Edgarui Ulanovui, Dovydui Redikui, Tadui Maželiui, Egidijui Mockevičiui, Žygimantui Skučui, Vyteniui Čižauskui, Rolandui Jakštui ir Jonui Valančiūnui. Legendinio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas pagerbimo ceremonijoje nedalyvavo.

KKSD medaliai atiteko ir vyriausiajam rinktinės treneriui K. Maskvyčiui bei komandos treneriams Egidijui Vasiliauskui, Mariui Linartui ir Arvydui Gronskiui. KKSD padėkos įteiktos rinktinės gydytojui Alvydui Vainauskui ir delegacijos vadovui Dariui Čiuprinskui.

Atsidėkodami Lietuvos rinktinės vyriausias treneris K. Maksvytis ir komandos lyderis J. Valančiūnas padovanojo R. Palaičiui ir K. Rimšeliui marškinėlius su visų žaidėjų parašais.

"Dabar gal dar nesuprantu, ką man reiškia aukso medalis, bet žinau, kad dar suprasiu. To jausmo po pergalės finale neįmanoma papasakoti, jį turi pajausti. Buvo nepakartojama, kiek žmonių palaikė arenoje", - įspūdžiais iš čempionato dalijosi į naudingiausių pirmenybių žaidėjų penketą išrinktas Lietuvos rinktinės 18-metis D. Pukis.

"Esu užsibrėžęs aukščiausius tikslus ir jų siekiu, bet apie juos nenoriu šnekėti garsiai, nes dar nepavyks. Svajonės kol kas yra tik svajonės, žiūrėsim, gal jos išsipildys", - sakė JAV besimokantis krepšininkas.

Naudingiausiu Europos čempionato žaidėju pripažintas 18-metis mūsų šalies nacionalinės komandos vidurio puolėjas J. Valančiūnas apgailestavo, kad "auksinis" čempionatas jau praeityje: "Liūdesys apėmė, kad viskas baigėsi. Euforija praėjo, bet malonu prisiminti, kaip viskas vyko".

Paklaustas, ar jaučiasi pasirengęs išbandyti jėgas suaugusiųjų rinktinėje, jaunasis krepšininkas teigė, kad tai spręsti ne jam.

"Trenerio reikėtų klausti, kada jis mane pakvies. Kad pereitum į suaugusiųjų krepšinį, reikia būti pasiruošusiam tam tiek fiziškai, tiek techniškai. Gal aš dar šį sezoną sustiprėsiu ir, manau, kad kitais metais jau galėsiu žaisti suaugusiųjų rinktinėje", - teigė Vilniaus "Lietuvos ryto" klube rungtyniaujantis aukštaūgis.

Prieš apsilankymą KKSD Lietuvos jaunių krepšinio rinktinė buvo pagerbta Seime.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder