Jaunieji sportininkai dūsta nuo dūmų

Jaunieji sportininkai dūsta nuo dūmų

Klaipėdos centriniame stadione vakarais sportuojantys vaikai jau kelerius metus trokšta nuo dūmų ir smalkių, rūkstančių iš kaimynystėje prie geležinkelio esančio pastato. Tačiau aplinkosaugininkai patikrinimo metu pažeidimų neužfiksuoja.

Į dienraščio "Vakarų ekspresas" redakciją kreipėsi Klaipėdos futbolo mokyklos ugdytinių tėvai, teigdami, jog jų vaikai, vakarais miesto stadione žaidžiantys futbolą, užuot kvėpavę grynu oru dūsta nuo baisios dūmų smarvės.

"Ne kiekvieną, tačiau dažną vakarą, po 17 valandos iš kamino ima virsti juodi dūmai ir sklinda baisus kvapas. Tokia smarvė tikrai negali būti nuo malkų ar anglies, gal ten nelegaliai deginamos kokios atliekos", - įtarinėjo tėvai.

Tėvų teiginius patvirtino ir Klaipėdos futbolo mokyklos treneris Rimantas Skersys.

"Smalkės ir dūmai išties nuodija sportininkus stadione. Nežinome kuo kvėpuojame. Tai tęsiasi jau ne pirmus metus, jau alergija nuo to dvoko. Bandėme eiti aiškintis, bet ten privati valda, aptverta tvora. Aplinkosaugininkus kvietėme, tačiau niekas nieko nepadaro", - skundėsi R. Skersys.

Apie problemą informuotas Klaipėdos futbolo mokyklos direktorius Antanas Adomynas pateikė skundus Klaipėdos savivaldybės administracijai ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūrai. Pastarosios kontrolieriai, reaguodami į signalą, atliko patikrinimą. Tiesa, tikrinama, buvo darbo laiku, nors aplinkosaugininkai buvo informuoti, kad neaiškios kilmės dūmai pasirodo tik po darbo valandų.

Agentūros vadovas Romualdas Dužinas po patikrinimo sakė, jog pažeidimų kontrolieriai nenustatė.

"Žmogus kūrenasi malkomis. Jo krosnis yra 72 kilovatų. Mes kontroliuoti ir paimti mėginius galime tik iš katilo, kuris ne mažesnis kaip 120 kilovatų", - paaiškino aplinkosaugininkas.

Pašnekovo teigimu, ir pastato aplinkoje tikrintojai nerado neleistinų medžiagų, kurios būtų deginamos.

"Deginti galima tik biokurą, anglį ir malkas. Jokios kitos medžiagos neturėtų būti deginamos krosnyje", - pažymėjo R. Dužinas ir pridūrė, jog įtarus, jog deginamos neleistinos medžiagos aplinkosaugininkus galima kviesti bet kuriuo metu bendruoju telefonu 112.

R. Dužino teigimu, pastatas iš kurio sklinda dūmai, priklauso Nacionalinei žemės tarnybai, iš kurios patalpas nuomojasi fizinis asmuo. Mažųjų futbolininkų tėvų atkreipė dėmesį, kad pastatas, iš kurio sklinda dūmai, yra Sportininkų 16-16A komplekse, kuriame įsikūrę daug įmonių. Tarp jų ir įmonės, kurių veikla yra atliekų tvarkymas, higienos reikmenys, švaros, valymo paslaugos, automobilių techninė apžiūra, autoservisai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder