Jaunieji ledo ritulininkai išsidalijo 100 tūkst. litų prizinį fondą

Jaunieji ledo ritulininkai išsidalijo 100 tūkst. litų prizinį fondą

Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos nugalėtojos išsidalino 100 tūkstančių litų prizinį fondą

Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos sezono uždaryme, kurį vainikavo U-10 finalinio ketverto turas, pergalę šventė Vilniaus "Eurocom" komanda, kuri tapo paskutiniąja, ketvirtąja ekipa, iškovojusia "Akropolio" taurę.

Vilniečiai šį titulą buvo beveik užsitikrinę dar reguliariojo sezono metu, mat finaliniame ketverte komandos žaidė turėdamos reguliariajame sezone iškovotus taškus.

"Eurocom" ekipa jau pirmosiose finalo ketverto rungtynėse, kuriose rezultatu 6:1 palaužė Klaipėdos "Skatą", užsitikrino nugalėtojų vardus. Vilniečiams užteko vienos pergalės ir jie tapo lygos čempionais. Kitose "Eurocom" rungtynėse varžovai kovėsi su gerokai atsipalaidavusia ekipa ir tuo galėjo pasinaudoti Klaipėdos "Deichmann" komanda, kuri pirmavo 3:2, tačiau nusileido rezultatu 3:4.

"Eurocom" atsipalaidavimu pasinaudojo principiniai vilniečių varžovai, Kaliningrado "Jantarnaja zvezda" komanda, kuri 6:1 įveikė sostinės ekipą ir atsirevanšavo už tris pralaimėjimus reguliariajame sezone.

Dviejų Klaipėdos komandų tarpusavio dvikovą rezultatu 2:0 laimėjo Klaipėdos "Skatas".

Po finalinio turo įvykusiame iškilmingame vaikų lygos sezono uždaryme Lietuvos ledo ritulio federacijos generalinis sekretorius Valdas Škadauskas ledo ritulio lazdas su Dainiaus Zubraus parašu įteikė geriausiems sezono žaidėjams: vartininkui Laurynui Lubiui ("Deichmann"), gynėjui Herkui Marcinkevičiui ("Eurocom"), puolėjui Ilja Čabanui ("Jantarnaja zvezda") ir rezultatyviausiam žaidėjui Martynui Griniui ("Eurocom").

Nacionalinė vaikų ledo ritulio lyga baigė antrąjį sezoną. Lygoje rungtyniavo 27 komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos. U-12 diviziono nugalėtojais tapo Liepojos "Liepajas metalurgs" (Latvija) komanda, aplenkusi Vilniaus "Eurocash1" ir Elektrėnų "Maxima Favorit" komandas. U-14 divizione triumfavo taip pat tapo Liepojos "Liepajas metalurgs" (Latvija) ledo ritulininkai, už savęs palikę Vilnaus "Homburg" ir Elektrėnų SSM komandas. U-16 diviziono nugalėtojais tapo Vilniaus "Pildyk" komanda, kuri antrojoje vietoje paliko Elektrėnų "Cowi" ir trečiojoje - Rokiškio SC komandas.

Vaikų lygos nugalėtojai ir lygoje žaidusios Lietuvos komandos išsidalins 100 tūkst. litų prizinį fondą.

Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos komandos kovoja dėl "Akropolio" taurės. Ant šios beveik metro aukščio taurės kiekvieną sezoną yra įamžinami stipriausių komandų pavadinimai ir žaidėjų vardai bei pavardės. Kaip ir garsioji "Stanley" taurė, "Akropolio" taurė nėra atiduodama komandoms. Todėl didžiausia Lietuvos ledo ritulininkų svajonė yra tapti sezono čempionais ir nors kartą iškelti ją virš galvos. "Akropolio" taurė yra garbingiausias Lietuvos ledo ritulio apdovanojimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder