Įtampos atsikratę vilniečiai Italijoje tobulins gynybą

Įtampos atsikratę vilniečiai Italijoje tobulins gynybą

Žaisti paskutinių Europos taurės B grupės rungtynių į Italiją Vilniaus „Ryto“ krepšininkai išvyko pakilios nuotaikos ir neslegiami jokios įtampos, nes jau turi bilietą į Top 16 varžybų etapą.

„Ryto“ komanda (4-5) trečiadienį 21 val. Venecijoje susitiks su „Umana Reyer“ (7-2) ir šiomis rungtynėmis baigs B grupės turnyrą. Paskutinis turas lems tik tai, kokią poziciją – 3 ar 4 – vilniečiai užims šios grupės šešete. O teisę grumtis Top 16 varžybose Dainiaus Adomaičio auklėtiniai užsitikrino po įtikinamos pergalės praėjusią savaitę namie prieš Bursos „Tofaš“ (99:83).

Pirmoji „Ryto“ ir „Umana Reyer“ akistata spalio 29 d. Vilniuje baigėsi Italijos komandos pergale 81:72.

„Mes pirmiausia rūpinamės savo reikalais. Turime susitvarkyti su užduotimis gynyboje, ko nepavyko padaryti pirmoje dvikovoje Vilniuje. Turime geriau gintis pirmoje atakos stadijoje ir neleisti Venecijos komandai pelnyti taškų greitame puolime. Reikia akcentuoti ir gynybą prie tritaškio linijos, nes „Umana Reyer“ turi gerų snaiperių“, – prieš kelionę į Italiją sakė D. Adomaitis.

Venecijos krepšininkai po dviejų pralaimėjimų B grupės varžybų starte vėliau iškovojo 7 pergalės iš eilės ir trečiadienį sieks 8-o laimėjimo.

„Ryto“ trenerio toks varžovų progresas nenustebino: „Tikrai ne, labiau nustebino prasta jų sezono pradžia. Tai gerai susižaidusi komanda, ilgą laiką dirbanti su tuo pačiu treneriu Walteriu de Raffaele. Puolime „Umana Reyer“ turi daug pasirinkimų ir platų arsenalą, jų atakos nenuspėjamos.“

„Umana Reyer“ taip pat pasižymi efektyvia gynyba ir pagal varžovams leidžiamus pelnyti taškus (vid. 71) Europos taurėje užima antrą vietą.

Venecijoje „Ryto“ komanda vėl turės verstis be traumuoto australo Camerono Bairstow.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder