Italijos futbolininkai iškopė į čempionato finalą

Italijos futbolininkai iškopė į čempionato finalą

Lenkijoje ir Ukrainoje vykstančio Europos futbolo čempionato ("Euro-2012") antrosiose pusfinalio rungtynėse ketvirtadienį Italijos rinktinė 2:1 (2:0) įveikė Senojo žemyno vicečempionus bei pasaulio čempionato bronzos laimėtojus Vokietijos futbolininkus ir po dvylikos metų pertraukos iškopė į finalą.

Abu įvarčius Italijos rinktinei pelnė 21-erių metų 189 cm ūgio puolėjas Marijus Balotelis (Mario Balotelli). 20-ąją min. jis po Antonijaus Kasano (Antonio Cassano) perdavimo iš kairiojo krašto galva nukreipė kamuolį į vartus. 36-ąją min. "Manchester City" (Anglija) klubo žaidėjas po Rikardo Montolivo (Riccardo Montolivo) ilgo perdavimo atsidūrė vienas prieš Vokietijos komandos vartininką Manuelį Nojerį (Manuel Neuer) ir stipriu smūgiu iš maždaug 16 metrų atstumo pelnė antrąjį įvartį. Vokiečių gynėjas Filipas Lamas (Philipp Lahm) M. Balotelio smūgio nebespėjo blokuoti.

Jau per teisėjo pridėtą laiką (90+2 min.) vokiečių atakuojantysis saugas Mesutas Ezilas (Mesut Oezil) realizavo 11 metrų baudinį, kuris buvo skirtas už italų gynėjo Federiko Baldzarečio (Federico Balzaretti) žaidimą ranka savo komandos baudos aikštelėje.

Rungtynės vyko Varšuvoje (Lenkija).

Finale sekmadienį Kijeve (Ukraina) Italijos komanda susitiks su nugalėtojos titulą ginančia pasaulio čempione Ispanijos rinktine.

Italai Europos pirmenybių finale žais trečią, o ispanai - ketvirtą kartą. Italijos komanda Senojo žemyno čempione yra tapusi 1968, o Ispanijos rinktinė - 1964 ir 2008 metais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder