Istorija kartojasi: "Dragūnas" kausis su ZTR

Istorija kartojasi: "Dragūnas" kausis su ZTR

Jau ateinantį penktadienį klaipėdiečiai turės progos išvysti intriguojančią revanšo dvikovą tarp daugkartinių Lietuvos čempionų "Dragūno" rankininkų ir Ukrainos rankinio lyderių - Zaporožės ZTR ekipų. [CITATA] Tai bus viena iš tris dienas (sausio 17-19 d.) Klaipėdoje, "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61A), vyksiančio tarptautinio klubinių komandų turnyro dėl Klaipėdos mero taurės kovų.

Be minėtųjų ekipų, turnyre dar kausis Rusijos "Zarja Kaspija" ir Baltarusijos Minsko ASK (Baltarusija). Pastarąją komandą, kuri pernai tapo Europos Iššūkio taurės nugalėtoja, treniruoja dukart olimpinis čempionas, rankinio sporto meistras Spartakas Miranovičius.

"Tai rankinio pasaulyje puikiai žinoma ir gerbiama asmenybė. Vien jo atvykimas į Klaipėdą - didelis įvykis. Spartakas Miranovičius Lietuvos rankinio treneriams suorganizuos seminarą, perteiks savo žinias, - pabrėžė trumpam iš Ukrainos (treniruoja Zaporožės ZTR ekipą) į gimtąją Klaipėdą grįžęs ir turnyro organizaciniais reikalais besirūpinantis Artūras Juškėnas.

- Panašaus lygio klubinių komandų turnyro Klaipėdoje dar nėra buvę. Norime, kad klaipėdiečiai galėtų pasimėgauti aukščiausio lygio rankiniu. Tarpusavyje kausis keturių šalių - Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Lietuvos - lyderių ekipos. Tikiu, kad netrūks kvapą gniaužiančių akimirkų", - pridūrė A. Juškėnas.

Dar prieš šį turnyrą, sausio 16 dieną (ketvirtadienį) 19.30 val. "Dragūnas" Klaipėdoje, "Neptūno" sporto salėje, susitiks su Suomijos "Riihimäen Cocks" ekipa. Tai bus Baltijos rankinio lygos (BHL) rungtynės.

"Taip jau susiklostė, kad turnyro išvakarėse teks žaisti su suomiais. Nėra kada nukelti šių varžybų, nes tiek suomių, tiek mūsų rungtynių tvarkaraštis gana intensyvus. Ši Baltijos rankinio lygos dvikova mums labai svarbi, nes norime patekti į šių pirmenybių finalinį ketvertuką", - pabrėžė "Dragūno" treneris Miglius Astrauskas.

ZTR trokšta revanšo

Daugelis puikiai pamena, kai 2012 metais "Dragūnas", tuomet dar treniruojamas A. Juškėno, Europos Iššūkio taurės turnyro antrajame etape eliminavo keturioliką kartų Ukrainos čempionus - Zaporožės ZTR rankininkus.

Tąkart rankinio pasaulyje buvo tikras sujudimas - daugelis stebėjosi, kaip menką biudžetą turinti ir daugiausia studentais besiremianti klaipėdiečių ekipa sugebėjo patiesti profesionalius sportininkus. Tai buvo tarsi kažkas iš fantastikos srities.


Pasididžiavimą Lietuvos rankininkais kėlė ir tai, kad dragūniečiai dėl pergalės atidavė savo širdis ir net aukojo sveikatą - kovėsi nuo skausmo dėl traumų perkreiptais veidais. Jiems tąkart svarbiausia buvo apginti savo šalies ir miesto garbę bei įrodyti, kad ir mažos šalies sportininkai gali įveikti milžinus. Vos tris milijonus gyventojų turinčios valstybės komanda patiesė 46 mln. gyventojų valstybės rankininkus.

Sunku apsakyti, kaip po pergalės tų jaunų Klaipėdos vyrų akyse degė džiaugsmo, tiksliau, euforijos ugnelės, o keli ukrainiečių žaidėjai, sunkiai suprasdami, kas įvyko, užsidengę marškinėliais akis liejo ašaras.

Prieš turnyrą - pas merą

Treneri, Jūs artimai bendraujate su ZTR rankininkais, ką jie kalba apie būsimąją dvikovą su "Dragūnu"? - pasiteiravome A. Juškėno.

Tik prieš kelias dienas jie man pasakė taip: "Neva "Dragūnas" laimėjo, kadangi palaikė teisėjai tiek Klaipėdoje, tiek Ukrainoje. Neva tik dėlto. Tai man sukėlė tik šypsnį. Revanšinė kova turėtų būti labai įdomu. ZTR rankininkai jaučia sportinį pyktį ir sakė, kad žūtbūt sieks atsirevanšuoti.

Ar daug ZTR žaidėjų likę iš tos ekipos, kai teko patirti pažeminimą iš "Dragūno"?

Likę visi žaidėjai. Tiek "Dragūno" žaidėjams, tiek ZTR rankininkams kartoju, svarbu, kad būtų "švarus" žaidimas, nenoriu jokių nesportinių principų, pykčių ar panašių dalykų. Tegul laimi stipriausias pagal sportinius principus.

Įdomu tai, kad su savo bendražygiu ir geru draugu "Dragūno" treneriu Migliu Astrausku atsidursite skirtingose barikadų pusėse. Jums turbūt bus lengviau, nei Migliui, kadangi gerai žinote "Dragūno" taktiką ir pažįstate visus žaidėjus?

"Dragūno" taktika, man išvykus, keitėsi. Galbūt treneris Miglius Astrauskas ir šioms rungtynėms sugalvojo dar papildomai kokių naujovių. Jis kelias dienas tobulinosi rankinio seminare Danijoje, tad gal panaudos kokių ten išgirstų gudrybių.

Bus sunku kovoti prieš Miglių Astrauską. Jis buvo ir yra vienas iš mano mokytojų. Asmeniškai aš iš jo labai daug ko išmokau, šis treneris mane kvietė kartu dirbti ir su Lietuvos rankinio rinktine. Prieš kelias dienas trenerį ir "Dragūno" žaidėjus "patraukiau per dantį", kad jie šįkart nuo ZTR kaip reikiant gaus į kuprą.

Į Klaipėdą kartu su ZTR žaidėjais atvyko ir mano asistentas Aleksandras Šypenka. Tai tarptautinės klasės rankinio sporto meistras, pasaulio čempionas. Prieš turnyrą yra planuojamas susitikimas su Klaipėdos miesto valdžia. Visų turnyre dalyvausiančių komandų atstovus priims Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.


Turite labai daug veiklos: treniruojate ZTR ekipą, organizuojate turnyrą, prieš kelias dienas kartu su Lietuvos rinktine turėjote varžybų maratoną - kovėtės dėl kelialapio į 2015 metų pasaulio vyrų rankinio čempionatą ir tapote Europos zonos 1 grupės nugalėtojais. Kaip viską spėjate?

Su ZTR klubo vadovybe pavyko susiderinti, jog galėčiau dalyvauti Lietuvos rinktinės trenerių štabe. Tuo metu būna pertrauka tarp varžybų klubuose, nes daugelio šalių atstovai kaunasi su savo šalių rinktinėmis, tad keblumų nesudaro.

Džiugu, kad šiemet Lietuvos rinktinėje puikiai pasirodė "Dragūno" žaidėjai. Vienas iš lyderių buvo Benas Petreikis, per pirmąsias atrankos varžybas nosies lūžį patyrė Tadas Stankevičius, tačiau nepaisant to, kovėsi likusiose rungtynėse. Toks žaidėjų atsidavimas kelia žavesį. Stengėsi ir pagal savo galimybes kovojo visi į rinktinę patekę dragūniečiai.

Turnyro tvarkaraštis

Sausio 17 d. (penktadienis)

17 val. Minsko ASK (Baltarusija) - "Zarja Kaspija" (Rusija);

19 val. Klaipėdos "Dragūnas" (Lietuva) - Zaporožės ZTR (Ukraina);

Sausio 18 d. (šeštadienis)

17 val. "Zarja Kaspija" - "Dragūnas";

19 val. ZTR - Minsko ASK;

Sausio 19 d. (sekmadienis)

11 val. ZTR - "Zarja Kaspija";

13 val. "Dragūnas" - Minsko ASK.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder