Įspūdingą finalą laimėję slovėnai - Europos čempionai

Įspūdingą finalą laimėję slovėnai - Europos čempionai

Fantastišką žaidimą pademonstravusi Slovėnijos rinktinė pirmą kartą istorijoje tapo Europos krepšinio čempione. Stambule (Turkija) vykusiame Europos pirmenybių finale slovėnai sekmadienį 93:85 (20:22, 36:25, 15:20, 22:18) nugalėjo Serbijos komandą.

Po atkaklių pirmųjų 10 min., antrajame kėlinyje fenomenalų pasirodymą surengė slovėnas Goranas Dragičius. Jis per antrąjį ketvirtį pelnė net 20 taškų, o įpusėjus rungtynės iš viso buvo surinkęs net 26 taškus. Slovėnijos rinktinė po 20 min. pirmavo 56:47.

Trečiajame kėlinyje slovėnai įgijo 12 taškų pranašumą (63:51), bet tuomet kojos traumą patyrė kitas slovėnų lyderis - 18-metis Luka Dončičius. G. Dragičius vėl tempė savo ekipą į priekį, bet jo jėgos seko ir serbai ėmė artėti (67:71).

Ketvirtajame kėlinyje G. Dragičius jau visiškai išseko, o Serbijos krepšininkai, likus žaisti 5 min., išsiveržė į priekį 78:77. Vis dėlto Slovėnija finale turėjo dar vieną gelbėtoją. Klemenas Prepeličius pataikė keletą metimų ir slovėnai vėl išsiveržė į priekį. Vėliau geros gynybos dėka Slovėnijos krepšininkai sugebėjo dar labiau padidinti pranašumą ir iškovoti istorinę pergalę.

Slovėnijos komandai G. Dragičius pelnė net 35 taškus ir atkovojo 7 kamuolius. 21 tašką pridėjo K. Prepeličius, 11 - Entonis Rendolfas (Anthony Randolph), 8 - L. Dončičius.

Serbijos ekipoje 22 taškus surinko Bogdanas Bogdanovičius, 18 - Milanas Mačvanas, 9 - Vladimiras Lučičius.

Slovėnijos rinktinė pirmą kartą iškovojo Europos čempionato medalius. Serbijos rinktinė Europos pirmenybėse yra triumfavusi 1995, 1997 ir 2001 metais. 2009 metais ji pasidabino sidabro medaliais, o 1999 metais - bronzos.

Kaip jau skelbta, mažajame finale čempionų titulą praradę Ispanijos krepšininkai 93:85 įveikė Rusijos krepšininkus.

Į geriausių Europos čempionato žaidėjų penketą išrinkti slovėnai G. Dragičius ir L. Dončičius, rusas Aleksejus Švedas, serbas B. Bogdanovičius ir ispanas Pau Gasolis. Geriausiu čempionatu žaidėju pripažintas G. Dragičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder