Iš Europos sambo čempionato - su trimis medaliais

Iš Europos sambo čempionato - su trimis medaliais

Rusijos sostinėje Maskvoje vykusiame 40-ajame Europos sambo čempionate Lietuvos atstovai iškovojo tris medalius.

Europos kovinės sambo čempionu tapo Sergejus Grečicha (svorio kategorija iki 68 kg). Jis finale nugalėjo Rumunijos čempioną Valerijų Tiginianu (Valeriu Tighineanu).

Bronzos medalius pelnė Santa Pakenytė (per 80 kg) ir Gintautas Katkus (iki 52 kg).

Čempionate dalyvavo apie 450 sportininkų iš daugiau nei 30 šalių. Lietuvai atstovavo dešimt sportininkų.

Į jubiliejinį Europos sambo čempionatą Maskvoje buvo sukviesti visi prieš keturiasdešimt metų Rygoje auksą iškovoję sambo imtynininkai, tarp jų ir Česlovas Jezerskas.

"Europos sambo čempionatas Rygoje mums buvo išskirtinis ne tik todėl, kad pirmasis, bet dar ir todėl, kad jame dalyvavo sportininkai iš tokių šalių kaip Mongolija, Iranas, Japonija, - prisiminimais dalijosi Č. Jezerskas. - Šių šalių, ypač Japonijos sportininkai, visada buvo ir yra stiprūs varžovai. Apie pirmąjį čempionatą galėčiau daug pasakoti, tačiau reikia gyventi dabartimi ir džiaugtis šiandieniniais čempionais".

"Šiuo metu sambo atgimsta ir sparčiai plinta po visą pasaulį. Tai jaučiame ir Lietuvoje", - teigė Lietuvos sambo federacijos (LSF) prezidentas Eduardas Rudas. - Varžovai visada žinojo, kad sambo imtynininkai iš Lietuvos - stiprūs priešininkai, jau iš pirmojo Europos čempionato grįžome su medaliais. Sergejus Grečicha, kaip ir Česlovas Jezerskas, taip pat yra daugkartinis pasaulio čempionas. Tikiu, kad tokios pergalės dar daugiau lietuvių atves į sambo pasaulį".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder