Irenijus Zaleckis - nepajudinamas?

Irenijus Zaleckis - nepajudinamas?

Daliai Klaipėdos sporto bendruomenės ir net tiesioginiams viršininkams reiškiant priekaištus dėl Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio darbo, šis savo noru pasitraukti neketina. Apsvarstyti šios galimybės valdininko neprivertė ir tai, kad jis įkliuvo neblaivus prie vairo.

"Savivaldybės administracija nėra patenkinta Sporto skyriaus vedėjo veikla, tuo, kaip jis organizuoja darbus, - kalbėjo Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė. - Irenijus Zaleckis nepaskirsto užduočių darbuotojams. Skyriaus vadovas vengia atsakomybės sprendžiant svarbias sportinio gyvenimo problemas. Neanalizuoja sporto įstaigų veiklos, neorganizuoja sporto plėtros programos monitoringo, neidentifikuoja problemų, neteikia siūlymų dėl sporto veiklos efektyvinimo. Jis neprofesionaliai atstovauja savivaldybei pristatant miesto sporto politiką bei sportinio gyvenimo problemas aukštesnėse organizacijose, sporto federacijose bei klubuose, miesto bendruomenei."

Pernai savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė teigė, kad yra ir nepalankios audito išvados, po kurių I. Zaleckiui galima rengti neeilinę atestaciją. Visgi vėliau atlikus išsamią audito analizę nebuvo nustatyta pakankamai faktų, kurie leistų tai padaryti. Dabar teigiama, kad į nustatytus skyriaus veiklos trūkumus bus atsižvelgta atliekant kasmetinį valstybės tarnautojų veiklos vertinimą. Jo išvadas žadama pateikti jau kitą savaitę.

Tuo metu I. Zaleckio "žygiai", pasibaigę administracinėmis nuobaudomis, negali padaryti jokios įtakos jo karjerai savivaldybėje.

"Vyriausybė yra patvirtinusi tarnybinės veiklos vertinimo kriterijus, pagal kuriuos valstybės tarnautojo moralė nėra vertinama. Vienas iš valstybės tarnautojų atleidimo pagrindų yra neatitikimas nepriekaištingos reputacijos reikalavimui, tačiau I. Zaleckiui skirta administracinė nuobauda neatitinka Valstybės tarnybos įstatyme nustatytų kriterijų, kada asmuo negali būti laikomas nepriekaištingos reputacijos", - teigia J. Simonavičiūtė.

"Dar galiu daug nuveikti"

Irenijus ZALECKIS, savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas
Manau, kad tiesiog asmeniškai bandoma su manimi suvesti sąskaitas. Galima sakyti, kad bandoma politiškai susidoroti. Neįžvelgiu priežasčių, dėl kurių turėčiau atsisakyti šio mėgstamo darbo. Sportas man artimas sielai, šioje srityje nusimanau, dirbu jau daugiau nei dešimtmetį ir manau, kad dar šioje srityje galiu daug ką nuveikti. Stengiuosi nereaguoti į kalbas ir bandau tiesiog tinkamai atlikti savo pareigas. Tas persekiojimas šiek tiek erzina, net ir į tualetą eidamas turiu neštis telefoną, kadangi man gali skambinti ir ieškoti. Tai darosi juokinga.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder