Irenijui Zaleckiui adresuota kritikos lavina nesibaigia

Irenijui Zaleckiui adresuota kritikos lavina nesibaigia

Uostamiesčio sporto vadui Irenijui Zaleckiui projektas "PYDOS - jaunimo pasitraukimo iš sportinės veiklos prevencija" greitai taps tarsi keiksmažodis. Dėl jo jis jau užsitraukė mero Vytauto Grubliausko rūstybę, o pirmadienį dėl to paties jį linčiavo ir vicemeras Vytautas Čepas.

Dėl savo pareigų neatlikimo nuolat priekaištų sulaukiantis I. Zaleckis pirmadienį buvo išbartas Ugdymo ir jaunimo reikalų komitete, kuomet jis bandė pristatyti Švedijos inicijuotą projektą "PYDOS - jaunimo pasitraukimo iš sportinės veiklos prevencija".

Jau rašėme, kad šiuo projektu būtų siekiama panaudoti novatoriškas priemones bandant kiek tik įmanoma ilgiau išlaikyti jaunus žmones aktyvius sporte bei išsiaiškinti priežastis, lemiančias jų pasitraukimą iš sportinės veiklos.

Partnerio teisėmis pagal Europos Sąjungos (ES) programą dalyvaujančiai Klaipėdai būtų reikėję padengti tik 15 procentų viso projekto vertės, t. y. maždaug 12 tūkstančių eurų (beveik 42 tūkst. Lt). Kita suma būtų padengta iš ES 2007-2013 metų Pietų Baltijos programos (numatoma bendra projekto vertė - maždaug 286 tūkst. eurų (980 tūkst. Lt).

Tik viena bėda - I. Zaleckis šį projektą pristatė tik praėjusį antradienį, kuomet jau seniai buvo patvirtintas miesto strateginis planas ir biudžetas, kuriuose jokių pinigų šiam projektui nebuvo numatyta.

"Kad patekote į projektą, žinojote prieš 80 dienų - per tiek laiko utėlę asfaltu toliau nuvarytum, o jūs tik kilometrą tenukeliavot. Už tokius darbelius dabar šį projektą galėtumėte ir iš savo kišenės finansuoti", - pyko vicemeras Vytautas Čepas.

Be kita ko, jis sakė nesuprantantis, kam tokie projektai iš viso reikalingi - esą, kam tuos vaikus per prievartą laikyti sporte, jei jie to nenori.

"Ar jūs bent suprantate, ką padarėte? Jei miesto Taryba pritars, kad mes turime dalyvauti šiame projekte, tai tų 42 tūkst. negaus kuris nors sporto klubas", - stebėjosi I. Zaleckio neapdairumu V. Čepas.

I. Zaleckis savo ruožtu teisinosi neturėjęs patirties rengiant tokias procedūras, todėl ir pramiegojęs terminą, kuomet reikėjo nurodyti pinigus.

"Esame dviprasmiškoje situacijoje. Karlskrona yra mūsų miestas partneris, todėl jei mes dabar atsisakysime dalyvauti šiame projekte, po to, kai jau esame priimti - atrodysime keistokai. Mūsų autoritetas gali nukentėti", - pastebėjo Saulius Budinas.

Todėl vieningai nuspręsta palikti šį klausimą išspręsti miesto Tarybai.

Žinia, po ilgų diskusijų projektą praleido ir Socialinio komiteto nariai. Kai kurie jų praėjusią savaitę net garsiai rėžė, kad klausimo dėl dalyvavimo projekte nebėra ko net svarstyti, kadangi Klaipėdoje dar kartą išryškėjo itin "puikiai" vykdoma sporto strategija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder