"Impulsą pergalei suteikė fantastiniai sirgaliai"

"Impulsą pergalei suteikė fantastiniai sirgaliai"

Po puikų šeštųjų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo serijos rungtynių, kurias Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" krepšininkai namuose rezultatu 77:70 (17:9, 19:16, 16:25, 25:20) palaužė Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkus, sirgaliams už nuostabų palaikymą dėkojo tiek Klaipėdos ekipos treneris Rytis Vaišvila, tiek vienas rezultatyviausių komandos žaidėjų Mindaugas Stašys.

„Atidavėme visas jėgas, visą širdį. Jeigu atvirai, tai sunku, senka jėgos, bet pažiūrėjus į tribūnas, kur toks anšlagas, vien dėl jų pamiršti nuovargį, skausmą. Eini ir kovoji. Tai duoda impulsą. Rungtynių metu nieko nejauti, kaifuoji žaisdamas krepšinį, tik po rungtynių parėjus namo pasijaučia nuovargis“, - pabrėžė M. Stašys.

Jis džiaugiasi, kad pavyko išlyginti NKL finalo serijos iki keturių pergalių rezultatą – 3:3 ir pažadėjo, kad šeštadienį Marijampolėje lemiamose rungtynėse darys viską, kad jo komanda taptų čempionais.

„Jeigu užsikabinome iki 3:3, tai stengsimės ir paskutinėse rungtynėse atiduoti visas jėgas. Mes tyliai, nekalbėdami, to siekėme visą sezoną. Liko lemiamos rungtynės, bandysime žengti ir tą paskutinį žingsnį“, - sakė klaipėdietis.

Jis pabrėžė, kad žaisti po 35 minutes tokiu tempu, kas antrą dieną yra labai sunku, tad šįkart su treneriu nusprendė imtis kitokios taktikos.

„Pagudravome, žaisdavau prieš aukštesnį varžovą, aštrindavau žaidimą, pavyko. Sumečiau savo metimus, pajutau, kad galiu patraukti komandą, komandos draugai manęs ieškojo, ir viskas sukrito. Komandos draugų prašiau, kad daugiau manęs paieškotų, nes jaučiau, kad galiu duoti daugiau nei ankstesnėse rungtynėse“, – prisipažino įžaidėjas.

STAAAAA

MINDAUGO STAŠIO VIDEO KOMENTARAS

Klaipėdos krepšinio sirgalius gyrė ir Klaipėdos ekipos vyr. treneris Rytis Vaišvila.

„Žiūrovai išvis fantastiniai. Matėte, tribūnose nebuvo tuščių vietų. Tai išties tarsi šeštasis žaidėjas. Prieš rungtynes pasakiau vyrams, kad nesvarbu, kaip žaidžiame, bet mes žaidžiame paskutines rungtynes savo salėje. Paprašiau atiduoti visą širdį, jie taip ir padarė“, - džiaugėsi treneris.

Jis teigė, kad pasiteisino ir eksperimentas.

RRRRRR

„Kiek žiūrėjome praėjusias rungtynes, tai tiek Mindaugui, tiek Deividui Anužiui gaunasi per daug žaidimo laiko. Jie pabaigoje nuvargdavo, todėl nusprendėme padaryti tokį eksperimentą ir tai pasiteisino“, – džiaugėsi R. Vaišvila.

RYČIO VAIŠVILOS VIDEO KOMENTARAS

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder