Į Portugaliją - du mūsų bėgikai

Į Portugaliją - du mūsų bėgikai

Kelialapius į Europos kroso čempionatą, kuris gruodžio 8 dieną vyks Lisabonoje (Portugalijoje), iškovojo du Klaipėdos lengvosios mokyklos auklėtiniai - Benediktas Mickus ir Eglė Morėnaitė.

Portugalijoje B. Mickus Lietuvos rinktinės gretose dalyvaus 4 po 1,5 km vyrų estafetės varžybose, o E. Morėnaitė 6 km bėgimo jaunimo iki 23 metų merginų varžybose. Įdomu pastebėti, kas E. Morėnaitė prieš metus Europos kroso čempionate Olandijoje iškovojo 11 vietą. Tai yra aukščiausia Lietuvos lengvaatlečių iškovota vieta analogiškose varžybose.

B. Mickus ir E. Morėnaitė nuolat žiba įvairiuose tarptautiniuose turnyruose ir čempionatuose. E. Morėnaitė prieš dvi savaites - lapkričio mėnesio pradžioje - tapo JAV studentų konferencijos 6 km kroso bėgimo varžybų nugalėtoja.

LYDERĖ. Eglė Morėnaitė pastaruoju metu skina laurus ne tik Lietuvoje, bet ir Amerikoje.

Kartu su šiais klaipėdiečiais į Portugaliją vyks ir Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos treneris Mindaugas Krakys. Jis yra Lietuvos rinktinės ištvermės bėgimo rungčių vyr. treneris.

Prieš kelias dienas Kuršių nerijos nacionaliniame parke, Smiltynėje, vyko tarptautinės AB "Smiltynės perkėla" kroso varžybos ir atviras Lietuvos kroso taurės penktasis finalinis etapas. Čia taip pat žibėjo klaipėdiečiai.

Susumavus visų šešių Lietuvos kroso etapų rezultatus 2019 metų Lietuvos kroso taurės varžybų nugalėtoja komandinėje įskaitoje tapo Klaipėda.

"Nuo 2014 metų, kai vykdomos Lietuvos kroso pirmenybių varžybos, Klaipėda nė karto neužleido pirmosios vietos. Jau šeštus metus esame šalies lyderiai", - džiaugėsi M. Krakys.

Šiemet Lietuvos kroso čempionate varžėsi pajėgiausi Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos ir Lietuvos bėgikai.

Varžybų dalyviai ir žiūrovai buvo vaišinami kareiviška koše ir arbata. Visų klaipėdiečių rezultatus ir bėgimo laikus galite rasti portale lengvoji.lt (naujienų sraute).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder