Į pirmąją jaunimo olimpiadą išlydėta Lietuvos delegacija

Į pirmąją jaunimo olimpiadą išlydėta Lietuvos delegacija

Rugpjūčio 14-26 dienomis Singapūre vyksiančiose pirmosiose jaunimo (14-18 metų) vasaros olimpinėse žaidynėse dalyvaus 24 Lietuvos sportininkai. Iš viso Lietuvos olimpinę delegaciją kartu su treneriais, medikais ir vadovais sudarys 53 asmenys.

Pirmadienį Vilniuje surengtose mūsų šalies delegacijos palydose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas rutulio stūmikui Mantui Jusiui įteikė Lietuvos vėliavą, kurią jis neš per žaidynių atidarymo iškilmes. Lietuvos sporto ambasadoriumi Singapūre bus M. Jusio treneris olimpinis čempionas Romas Ubartas. Lietuvos delegacijos nariams buvo įteiktos akreditacijos kortelės. Dar vieną ambasadorių iš Lietuvos - olimpinį krepšinio čempioną Šarūną Marčiulionį - į Singapūrą deleguos Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA).

"Iškovoję kelialapius į jaunimo olimpines žaidynes, atsidūrėte savo amžiaus pasaulio sportininkų elite. Svarbiausia, kad kovotumėte dėl pergalių ir parodytumėte, kad esate vieni geriausių. Nepasiduokite, kovokite iki galo. Lietuva visada laukia medalių", - sakė A. Poviliūnas.

"Šie metai ypatingai sėkmingi jauniesiems Lietuvos sportininkams. Galite pratęsti pergalių sąrašą ir dar kartą įrodyti, kad Lietuva yra stipri valstybė sporte", - kreipdamasis į jaunuosius olimpiečius teigė Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas.

Sportininkų palydose dalyvavo ir Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė.

Singapūro jaunimo olimpinėse žaidynėse Lietuvos atletai dalyvaus dešimties sporto šakų varžybose. Singapūre mūsų šaliai atstovaus septyni lengvaatlečiai - Dovilė Dzindzaletaitė (trišuolis), Martynas Šedys (kūjis), Diana Kačanova, Marius Šavelskis (abu - sportinis ėjimas), Marius Simanavičius (ietis), Mantas Jusis ir Laura Gedminaitė (abu - rutulys), keturi krepšininkai (žais 3 prieš 3) - Martynas Paliukėnas, Mantas Mockevičius, Marijus Užupis ir Rokas Narkevičius, trys plaukikai - Urtė Kazakevičiūtė, Jūratė Ščerbinskaitė ir Vaidotas Blažys, du boksininkai - Evaldas Petrauskas ir Ričardas Kuncaitis, du dziudo atstovai - Kęstutis Vitkauskas ir Laura Naginskaitė, du šiuolaikinės penkiakovės atstovai - Gintarė Venčkauskaitė ir Lukas Kontrimavičius, baidarininkas Elvis Sutkus, buriuotojas Valerijus Ovčinikovas, irkluotojas Rolandas Maščinskas ir gimnastas Robertas Tvorogalis.

Į Singapūrą Lietuvos jaunieji sportininkai išvyksta antradienį iš Vilniaus oro uosto per Kopenhagą.

Pirmieji iš Lietuvos delegacijos jaunimo olimpinių žaidynių olimpiniame kaimelyje Singapūre apsigyveno misijos vadovė Lina Vaisetaitė ir rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas. Lietuvos olimpinė delegacija olimpiniame kaimelyje gyvens keturių aukštų namo pirmajame aukšte. Mūsų šalies delegacijai talkins keturi savanoriai studentai - trys vaikinai ir viena mergina.

Singapūro jaunimo olimpinių žaidynių 26 sporto šakų varžybose dalyvaus apie 3600 sportininkų. Žaidynėse akredituota 1200 žiniasklaidos atstovų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder