Golbolo rinktinės treneris Karolis Levickis: svarbiausia - medaliai, mes tik pakeitėme jų spalvą

Golbolo rinktinės treneris Karolis Levickis: svarbiausia - medaliai, mes tik pakeitėme jų spalvą

Praėjusią savaitę Danijoje vykusiame Europos golbolo (aklųjų riedulio) čempionate sidabro medalius iškovojusios Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Levickis džiaugėsi savo auklėtinių pasiekimu, nors pastariesiems ir nepavyko apginti Senojo žemyno čempionų titulo.

Europos pirmenybėse Danijoje dukart pasaulio ir dukart Europos čempionė Lietuvos rinktinė iškovojo šešias pergales ir patyrė vieną nesėkmę. Mūsų šalies komanda finale 3:9 pralaimėjo Suomijos ekipai.

"Svarbiausia, kad pavyko iškovoti medalius. Mes tik pakeitėme jų spalvą. Suomija nėra silpna komanda, nors ir atėjo iš B diviziono. Suomiai turi gerą trenerį, turi profesionalų statistą, jie buvo labai gerai išanalizavę mūsų žaidimą", - trečiadienį Vilniuje, Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD), surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo K. Levickis.

"Likus kelioms dienoms iki čempionato, netekome pagrindinio savo vidurio žaidėjo, kuris yra pagrindinis ramstis gynyboje. Jį pakeitė jaunas žaidėjas. Jam teko didelė atsakomybė ir jis su ja nesusidorojo. Šiame čempionate komandai atstovavo du nauji žaidėjai. Tai kad nepavyko iškovoti aukso, nėra tragedija. Tai bus paskata dirbti dar sunkiau ir atsakingiau. Mums finale pritrūko sėkmės ir meistriškumo", - sakė rinktinės treneris.

Lietuvos rinktinei dėl traumos negalėjo padėti komandos senbuvis Sauliaus Leonavičiaus. Mūsų šalies komandai atstovavo Genrikas Pavliukianecas, Marius Zibolis, Mantas Brazauskis, Arvydas Juchna, Mindaugas Suchovejus ir Nerijus Montvydas.

"Pralaimėjimas finale buvo lyg šaltas dušas. Mes pripratinome visus prie pergalių ir žinojome, kad iš mūsų tikimasi aukščiausių rezultatų. Dabar turėsime progą taisyti savo klaidas ir lopyti spragas. Visi džiaugiamės iškovotais medaliais, tuo labiau, kad komandoje buvo du nauji žaidėjai", - sakė Lietuvos rinktinės kapitonas A. Juchna.

Pernai pasaulio čempionės titulą apgynusi Lietuvos rinktinė užsitikrino kelialapius į 2012 metų Londono parolimpines žaidynės. 2000 metais Sidnėjuje ir 2008 metais Pekine mūsų šalies komanda iškovojo parolimpinių žaidynių sidabro medalius.

Konferencijos pabaigoje Lietuvos aklųjų sporto federacijos (LASF) prezidentas Linas Balsys ir "Lumo" akcininkas Rolandas Repšys pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią bendrovė tapo generaline Lietuvos golbolo rinktinės rėmėja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder