"Gintaro" baseine jau verda gyvenimas

"Gintaro" baseine jau verda gyvenimas

"Baigėsi metų statybos", - tokiais žodžiais esamą situaciją apibūdina Klaipėdos plaukikai, kurie po daugiau nei metų pertraukos vėl gali plaukioti "Gintaro" baseine. Daugelis pripažįsta, jog 4,2 milijono atsiėjusi baseino rekonstrukcija šį objektą pakeitė neatpažįstamai - jie jaučiasi tarsi užsienyje.

"Pagaliau vėl verda gyvenimas. Baseinas ūžia nuo vaikų džiaugsmo, klegesių. Malonu ir žiūrėti", - "Vakarų ekspresui" sakė "Gintaro" baseino direktorius Vytautas Valentinas Šeputis.

Klaipėdos "Gintaro" baseinas pradėjo veikti neįvertinus jo valstybinei statybų komisijai.

Direktoriui užsiminus, kad įvykus nelaimei, už tai jam gali grėsti atsakomybė, šis nė kiek nesijaudino.

"Kas čia gali nutikti. Čia viską jau pažįstu lyg savo penkis pirštus. Per statybų laikotarpį esu apėjęs kiekvieną kampelį, žinau, kaip kas veikia ir panašiai", - pabrėžė jis.

Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco teigimu, baseino rekonstrukcijos darbų aktai jau yra pasirašyti.

Pasiteiravus, kada baseinas bus perduotas valstybinei statybų komisijai, valdininkas atsakė, kad tai turėtų būti padaryta artimiausiomis dienomis.

Miestiečiams - tik rytais

Klaipėdiečiai, išgirdę, kad netrukus mieste duris atvers šiuolaikiškas baseinas, iškart sukruto ir nudžiugo: "Pagaliau bus kur paplaukioti", - lyg susitarę kartojo jie.

Tačiau džiūgauti nėra ko, miestiečiai šia paslauga galės pasinaudoti tik darbo dienomis ir tik rytais nuo 7 iki 13 val.

Valandos pasiplaukiojimo kaina vienam žmogui - 10 litų, moksleiviams - 8 Lt.

Pensininkai ir moksleiviai gal ir ras galimybę darbo dienomis paplaukioti, tačiau ką daryti darbo žmogui, kuris šiomis valandomis dirba? Yra išeitis eiti į ne pirmos jaunystės vadinamąjį "Dinamo" baseiną (įsikūręs Gulbių g. 8), tačiau, argi kiekvienas miestietis galės sau leisti už valandos pasiplaukiojimą mokėti net 24 litus?

Savaitgaliais okupuos sportininkai

Anot V. Šepučio, nuo 13 iki 22 val. baseine šeimininkaus moksleiviai ir "Gintaro" sporto centro sportininkai, nuolat Klaipėdos vardą ginantys įvairiuose Lietuvos ir tarptautiniuose turnyruose bei čempionatuose.

"Čia gi sporto mokyklos baseinas, skirtas Klaipėdos sportininkams. Šiuo metu "Gintaro" sporto centre kasdien treniruotes lanko daugiau nei 550 vaikų ir jaunuolių nuo 7 iki 20 metų, treneriai dirba išsijuosę", - kalbėjo baseino vadovas.

Jis pabrėžė, kad ir savaitgaliais baseiną okupuos sportininkai.

"Plaukikai dirba keliomis pamainomis. Be to, Klaipėdos savivaldybės administracijos sprendimu savaitgaliais nuo 19 iki 21 val. nemokamai baseine plaukios įvairių Klaipėdos sporto šakų geriausieji sportininkai - rinktinės nariai", - sakė V. Šeputis.

Pasiteiravus apie galimybę tėveliams į plaukimo treniruotes užrašyti savo vaiką, V. Šeputis atsakė: "Tokia galimybė yra tik nuo 7 iki 11 metų vaikams. Vyresni jau nebegali. Vėliau yra sudaromos pažengusiųjų grupės. Pasakysiu taip: juk pirmokas su penktoku ar septintoku į vieną klasę negali eiti, taip pat yra ir su sportu."

Padidėjo patalpos

"Gintaro" baseine pirčių nėra. Baseino patalpos, taip pat ir administracinės, po rekonstrukcijos gerokai padidėjo - prieš rekonstrukciją plotas buvo 676 kvadratiniai metrai, o po rekonstrukcijos beveik dvigubai didesnis - 1 226.

Baseine pakeistos plytelės, pastatytas priestatas, uždengtas naujas stogas, įrengta sporto salė, drabužinės, dušai, tualetai, trenerių ir gydytojų kabinetai. Sudarytos visos sąlygos neįgaliesiems - įrengtas keltuvas į baseiną, taip pat jiems pritaikyti net keturi tualetai.

Įmontuota šiuolaikiška vandens valymo technika, kuri specialiomis technologijomis naikina besikaupiančias bakterijas ir blogą kvapą. Ši technika kainavo per 100 tūkst. Lt.

"Rekonstruotas baseinas turėtų mums gerokai sutaupyti lėšų, kadangi įdiegta nauja šildymo ir energijos taupymo sistema. Baseinas visiškai atskirtas nuo Vytauto Didžiojo gimnazijos - drabužinės ir dušai įrengti kitose vietose", - sakė savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistas Ignas Pocius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder