"Gintarinė jūrmylė" supykdė Živilę Balčiūnaitę

"Gintarinė jūrmylė" supykdė Živilę Balčiūnaitę

Šeštadienį Smiltynėje vykusioje 12-ojoje "Gintarinėje jūrmylėje" varžėsi 598 dalyviai, nors užsiregistravusiųjų buvo per 800. Likusieji tikriausiai pabūgo tądien prapliupusio lietaus.

Prie starto linijos stojo ne tik įvairių Lietuvos miestų bėgikai, bet ir svečiai iš Latvijos, Ukrainos bei Rusijos.

Ištvermingiausi 82 dalyviai ryžosi įveikti sekinančią ir prestižiškiausia šiose varžybose 6 jūrmylių (1 jūrmylė - 1852 m, 6 jūrmylės - apie 11 km) trasą.

Buvo tikėtasi, kad čia karaliaus dvejus pastaruosius metus rekordus gerinęs ukrainietis Vitalijus Šafaras, tačiau jis pražiopsojo starto laiką ir bėgo gerokai trumpesnę - 1 jūrmylės atkarpą.

Čia V. Šafaras varžovams nepaliko jokių vilčių ir buvo pirmas (5 min. 57 sek.).

6 jūrmylių rungtyje nepralenkiamas buvo Marius Diliūnas iš Pakruojo, trasą įveikęs per 35 min. 28 sek.

V. Šafarui priklausančio rekordo, kuris užfiksuotas pernai, M.Diliūnui pagerinti nepavyko.

Antrą vietą 6 jūrmylių trasoje iškovojo Kauno rajono atstovas Mindaugas Viršilas (36 min. 17 sek.), trečiąją - kaunietis Remigijus Kančys (36 min. 27 sek.).

Moterys varžėsi perpus trumpesnėje - 3 jūrmylių (apie 5,5 km) trasoje. Čia kaip ir pernai pirma buvo bėgikė iš Ukrainos Aliaksandra Duliba. Jos rezultatas - 19 min. 17 sek.

Antrąją vietą šioje distancijoje užėmė į didįjį sportą sugrįžusi vilnietė maratonininkė Živilė Balčiūnaitė (19 min. 31 sek.), trečiąją - šiaulietė Renalda Kernagytė (19 min. 59 sek.).

Tiesa, šioje rungtyje neišvengta nesklandumų - Ž. Balčiūnaitė, kirtusi finišo liniją, pribėgo prie sekretoriato ir pareiškė, kad ukrainietei bėgti padėjo jos tautietis V. Šafaras.

Ž. Balčiūnaitė teigė, jog V. Šafaras trasoje bėgo šalia ukrainietės ir ragino nemažinti tempo.

Toks veiksmas yra draudžiamas, tačiau teisėjai tokio pažeidimo neužfiksavo.

Ž. Balčiūnaitė supyko ne juokais ir net neatkeliavo į apdovanojimų ceremoniją atsiimti prizų už antrąją vietą.

Beje, praėjusiais metais tarp prizininkių buvusi klaipėdietė Grytė Norgilienė šiemet liko tik devinta (21 min. 32 sek.).

3 ir 6 jūrmylių čempionų vardai, kaip ir kasmet, bus įamžinti 6 tonas sveriančiame atminimo akmenyje, esančiame šalia Smiltynės sveikatos ir sporto bazės. Šis akmuo marių dugne buvo aptiktas ir ištrauktas gilinant uosto akvatoriją.

Varžybų metu išdalintas daugiau nei 12 tūkstančių litų vertės prizinis fondas.

Dalyviai ir renginio svečiai buvo vaišinami koše ir arbata, kurią paruošė Karinių jūrų pajėgų virėjai.

"Nustebino Živilės Balčiūnaitės pasipiktinimas, panašu, kad nemokėjo susitaikyt su pralaimėjimu. Kaip ir kiekvienais metais visiems trūko dalinamos karštos arbatos. Ir žiūrovų entuziazmas vis labiau blėsdavo sulig kiekviena kita finišavusių žmonių grupe. 1993-1994 metų grupės 1 jūrmylės apdovanojimai vėlavo kokią pusę valandos, jau trasa buvo beveik visa išardyta, žmonių vos keli. Labiausiai džiugino, kad žmonės nepabūgo tokio nemalonaus oro ir vis tiek pasiryžo varžytis. Ypač stebino jauniausi dalyviai", - pasakojo renginį stebėjusi klaipėdietė Aušra Jurgauskaitė.

"Lietuva - jūrinė valstybė, o Klaipėda - jos vartai į pasaulio vandenynus, kuriuose nuotoliai matuojami jūrmylėmis. Malonu, kad ši sporto šventė kiekvienais metais sulaukia vis didesnio visuomenės susidomėjimo, vis daugiau jaunųjų bėgimo mėgėjų, sveikuolių, profesionalių sportininkų pasiryžta varžytis nelengvose, bet puikiose Smiltynės trasose ir išreiškia pagarbą jūrininkams ir jūrai", - teigė renginyje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

"Gintarinės jūrmylės" varžybose prizines vietą užėmė klaipėdiečiai: 1999 m. gimusios ir jaunesnės mergaitės (jūrmylė) 1 vieta - Ugnė Žvinklytė (7 min. 28 sek.) 3 vieta - Kotryna Petruitytė (8 min. 11 sek.) 1997-1998 m. gimę berniukai (jūrmylė) 1 vieta - Benediktas Mickus (6 min. 41 sek.) 1995-1996 m. gimę vaikinai (jūrmylė) 1 vieta - Dominykas Butkevičius (6 min. 9 sek.) 1993-1994 m. gimę vaikinai (jūrmylė) 1 vieta - Andrius Šliapcevas (6 min. 25 sek.) 3 vieta - Mantas Kuliauskas (6 min. 33 sek.).

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder