Gintaras Krapikas lieka Kauno "Žalgirio" vyriausiuoju treneriu

Gintaras Krapikas lieka Kauno "Žalgirio" vyriausiuoju treneriu

Lietuvos krepšinio čempionei Kauno "Žalgirio" komandai ir toliau vadovaus Gintaras Krapikas. Treneris su klubu sudarė naują vienerių metų sutartį, skelbiama "Žalgirio" interneto svetainėje.

Praėjusį sezoną pradėjęs kaip asistentas, G. Krapikas prie "Žalgirio" ekipos vairo stojo balandžio pradžioje, kai komandai nepavyko iškovoti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės bei buvo patirtas penktasis pralaimėjimas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato reguliariajame sezone.

"Žalgirio" direktoriaus Pauliaus Motiejūno teigimu, treneris rado bendrą kalbą su žaidėjais, kurių dauguma turėtų likti Kauno klube ir kitą sezoną.

"Komandos pagrindas bus panašus kaip ir praėjusį sezoną, todėl nenorėjome, kad atėjęs naujas treneris iš naujo įvedinėtų savo tvarką ar reikalautų laiko nugludinti kampus su esamais žaidėjais. Praėjusią vasarą pasirinkome naują trejų metų ciklą - patyrusių ir jaunų lietuvių pagrindu sudarytą komandą. Ją auginamės ateičiai ir treneriui G. Krapikui puikiai pavyko prie to prisidėti", - sakė P. Motiejūnas.

G. Krapikas "Žalgirio" komandoje su pertraukomis praleido daugiau nei 18 metų. Jis 1980 metais "Žalgiryje" pradėjo krepšininko karjerą, o po 20 metų jau darbavosi trenerių štabe.

Viena pirmųjų užduočių naujai patvirtintas vyriausiasis treneris įvardino trenerių štabo suformavimą.

"Kol nežinojau savo statuso, pasiūlymų galimiems asistentams neteikiau. Nesinorėjo įeiti į kambarį, neatidarius durų. Dabar, kai oficialiai tapau komandos vyriausiuoju treneriu, visas kandidatūras reikės pergalvoti ir tada ar tiems patiems, ar naujiems žmonėms pasiūlysime prisijungti prie mūsų kolektyvo", - kalbėjo prieš porą dienų 53-iąjį gimtadienį šventęs žalgirietis.

Kelias savaites atostogavęs G. Krapikas pirmadienį prisijungė prie Palangoje stovyklą pradėjusios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės. Joje jis antrus metus iš eilės talkins vyriausiajam treneriui Jonui Kazlauskui.

Į pirmąsias treniruotes Kauno "Žalgirio" krepšininkai rinksis rugpjūčio viduryje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder