Futbolo sirgaliams - specialūs čempionato saldainiai

Futbolo sirgaliams - specialūs čempionato saldainiai

Saldainių gamintojas Florianas Belgardas siūlo futbolo aistruoliams puikią išeitį – nemėgstamą priešininką dabar galima tiesiog suvalgyti.

Parduotuvėje gaminami visų 16 Europos futbolo čempionate besivaržančių šalių saldainiai. Juos puošia šalių vėliavų, komandų spalvos ar herbai.

„Nusprendėme pasirinkti skirtingų vaisių skonius. Lenkijai skyrėme apelsinų, Vokietijai – aviečių. Kiekviena šalis turi savo vaisių“, – pasakoja saldainių gamintojas F. Belgardas.

Parduotuvėje galima ne tik nusipirkti šventinių „Euro 2012“ saldainių, bet ir stebėti jų gamybos procesą. Pasak F. Belgardo, naudojamas XVII amžiaus receptas.

„Apdirbame apie 10 kilogramų cukraus. Tai bus kepama virš ugnies, vakuume. Tada cukraus masė turi atšalti ant granito plokštės. Vėliau nuspalvinama, tada pridedama skonio suteikiančių medžiagų. Dėl viso šito tvyro pasakiškas kvapas. Jis taip pat vilioja pirkti. Pirkėjai saldainius pamato, užuodžia ir paragauja“, – teigia F. Belgardas.

F. Belgardui ir 25 jo kolegoms per čempionatą, kurį Lenkija rengia kartu su Ukraina, tenka dirbti dvigubai daugiau, o saldainių parduotuvė neretai duris užveria tik vėlai vakare.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder